Εύοσμος: Σε κατάληψη το ΕΠΑΛ - Βίντεο από τα επεισόδια μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών
Ανανεώθηκε:
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ενώ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μαθητές του σχολείου έκλεισαν τις πόρτες με λουκέτα, για να κάνουν κατάληψη.
Την Τρίτη, διαδραματίστηκαν σκηνές βίας στο σχολείο.
Όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε επίθεση ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο εναντίον μαθητών.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το grtimes.gr, ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτίθεται σε δύο άτομα και στη συνέχεια τους κυνηγάνε.
Το τοπικό μέσο αναφέρει πως προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία και κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».
Τα δύο άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα προκειμένου να καλέσουν σε συμμετοχή σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Σημειώνεται πως το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη και σε εξέλιξη βρισκόταν η γενική συνέλευση για να αποφασιστεί αν αυτή θα συνεχιστεί ή όχι.
Στο συγκεκριμένο σχολείο, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν σημειωθεί επίσης επεισόδια.
Διπλωματία σε δύο μέτωπα: Σημείο επαφής μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - Νέες συνομιλίες για ΗΠΑ και Ιράν
23:57
Πικρία Ζελένσκι: Με τον πόλεμο στο Ιράν, οι ΗΠΑ «δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία»
23:56
Αίγιο: Μία σύλληψη για τον άγριο ξυλοδαρμό δύο νεαρών σε μπαρ από ομάδα 30 κουκουλοφόρων
23:45
«SOS» για τη λειψυδρία στο Αφγανιστάν: Αντιμέτωπη με άνευ προηγουμένου κρίση η Καμπούλ
23:33