ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Πώς οι δράστες προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους

Δολοφονία Άλκη: Πώς οι δράστες προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους
Η συμμορία των 12 ατόμων πήγαν στο σημείο της δολοφονίας με ένα ολόκληρο οπλοστάσιο INTIME

Αποκαλυπτική είναι η δικογραφία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, καθώς ο 23χρονος που έσπασε περιέγραψε πώς ακριβώς έγινε η δολοφονία του φοιτητή αλλά και τον τρόπο που προσπάθησαν να εξαφανίσουν ίχνη που θα πρόδιδαν την ταυτότητά τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Το αριστερό χέρι του G. είχε κοπεί και είχε αίματα. Και επίσης είχε αίματα μέσα στο αυτοκίνητο. Για τον λόγο αυτό έβγαλε από το αυτοκίνητο τα πλατοκαθίσματα και τα πέταξε σε έναν κάδο λίγο πάρα πάνω από το σημείο που είχε παρκάρει. Σε συνομιλία του, με τον Τ. είπε ότι ο G. λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το Citroen πέταξε το μαχαίρι σε κάποιο υπόνομο

Η συμμορία των 12 ατόμων πήγαν στο σημείο της δολοφονίας με ένα ολόκληρο οπλοστάσιο καθώς γίνεται αναφορά για 3 μαχαίρια, ένα δρεπάνι, τέσσερις σιδηρολοστούς και ένα στυλιάρι.

Χαρακτηριστική είναι όμως και η στιγμή της επίθεσης, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, όπου αποκαλύπτεται επίσης ότι τα δύο αυτοκίνητα των δραστών σταμάτησαν στον κεντρικό δρόμο και το τρίτο έστριψε στο στενό που βρισκόταν η πολυκατοικία στην οποία απ' έξω ήταν ο Άλκης και οι φίλοι του.

«Όταν βγήκαν από το Polo τους ρώτησαν: "Τι ομάδα είστε;" και αυτοί απάντησαν: "Άρης". Ταυτόχρονα, βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής. Από τους πέντε Αρειανούς, οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Αναφορικά με τους άλλους τρεις Αρειανούς, πρώτα τους όρμησαν αυτοί από το Polo.»

Στη δικογραφία επίσης γίνεται αναφορά ότι ένας από τους κατηγορούμενους διατυμπάνιζε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για περιστατικό που είχε συμβεί σε προηγούμενο χρόνο και είχε τραυματιστεί από άλλους χούλιγκανς.

Ακόμη, αναφέρεται πώς οι δράστες επικοινώνησαν με έναν 23χρονο κατηγορούμενο ο οποίος «κάνει κουμάντο» στις μικρές ηλικίες των χούλιγκανς και του ζήτησαν να πάνε όσες περισσότερες ομάδες γίνεται στο σημείο για να οργανώσουν την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ