ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Δεν θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 3 Μαρτίου

Κορωνοϊός: Δεν θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 3 Μαρτίου
Η επόμενη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/3 INTIME

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, ούτε την Καθαρά Δευτέρα. 

Η επόμενη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/3.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας αποφάσισε χθες, Τετάρτη, άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μετά από πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Ωστόσο, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, από άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επίσης πρότεινε η χωρητικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να αυξηθεί στο 100%.

Μετά την εισήγηση της Επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Στη σημερινή (σ.σ. χθες, Τετάρτη) συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

»Παραμένει, όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ