Κορωνοϊός: Η εισήγηση της Επιτροπής για πληρότητα σε γήπεδα και πλοία - Χαλαρώνουν και τα self test
Χαλαρώνουν σταδιακά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς η πορεία της Όμικρον στη χώρα μας, αλλά και η εν γένει εικόνα της πανδημίας, δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες σημεία σταθερότητας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι σταδιακά μέχρι το Πάσχα, τα περισσότερα μέτρα είτε να έχουν καταργηθεί, είτε να έχουν χαλαρώσει σε σημαντικό βαθμό. Τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εισηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη, μετά από μία ακόμη πολύωρη σύσκεψη, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 75% και στα πλοία στο 100%.
Με αυτόν τον τρόπο, στέλνουν σαφές μήνυμα ότι ο τουρισμός, αποτελεί ένα «ισχυρό χαρτί» για την τόνωση και ανάπτυξη της οικονομίας και τη μεταπανδημική εποχή, εκτός απροόπτου βέβαια, καθώς την ώρα που γίνονται οι ζυμώσεις αυτές, ο πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία μαίνεται, με απρόβλεπτες δυστυχώς συνέπειες.
Την ερχόμενη Τετάρτη η συζήτηση για τα self test
Αναφορικά με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) στα σχολεία, τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν το θέμα την ερχόμενη Τετάρτη. Ασφαλείς εκτιμήσεις αναφέρουν, ότι η Επιτροπή προσανατολίζεται να μειώσει τη διενέργεια των τεστ σε ένα- από δύο που πραγματοποιούνται σήμερα την εβδομάδα- τόσο σε μαθητές, όσο και σε καθηγητές, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τέλος Μαρτίου, πιθανόν να αποφασισθεί η μείωση των τεστ. Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα πλέον μετράμε πάνω από 20,1 εκατ. εμβολιασμούς, και αυτό μας δίνει μία μεγάλη ανάσα, απέναντι στον ιό και την σταδιακή οικοδόμηση μιας νέας κανονικότητας.
Σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους 61 ασθενείς, ενώ 360 παραμένουν διασωληνωμένοι. Στα 23.335 είναι τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο.
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40
Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για το 2026: Θα εργαζόμαστε αδιάκοπα για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή
07:30
Με drone show και αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως
07:27