ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τζωρτζίνας: Η επίμονη απαίτηση της Πισπιρίγκου που κίνησε τις υποψίες των γιατρών

Δολοφονία Τζωρτζίνας: Η επίμονη απαίτηση της Πισπιρίγκου που κίνησε τις υποψίες των γιατρών
Στη δημοσιότητα καταθέσεις γιατρών για την ψυχρή συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας (Φωτογραφία αρχείου) INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθηλωτικά είναι τα νέα στοιχεία που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, μετά τη σύλληψη της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία του τρίτου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Από την δικογραφία έχουν προκύψει πολλά στοιχεία για την δολοφονία της μικρής Τζωρζίνας, αλλά τώρα έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κίνησε υποψίες γιατρών που παρακολουθούσαν την κατάσταση της υγείας της 9χρονης. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά αποτέλεσαν στοιχεία για την αξιολόγηση της υπόθεσης από τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται τώρα και οι καταθέσεις γιατρών, από τις οποίες γίνεται εμφανές ότι και οι ίδιοι είχαν προβληματιστεί πολλές φορές για τη συμπεριφορά της 33χρονης. Στις καταθέσεις τους δεν αναφέρονται μόνο στον τρόπο που βρισκόταν δίπλα στο παιδί της αλλά και στο πώς αντιδρούσε όταν της έλεγαν για την κατάστασή του.

Αυτό που τους είχε προβληματίσει πολύ στις αντιδράσεις της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, ήταν όταν της ανακοίνωσαν ότι η μικρή Τζωρζίνα δεν είναι πια στη ζωή. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις γιατρών που αναφέρονται σε αυτό ακριβώς το περιστατικό.

Όπως περιγράφουν οι γιατροί στις καταθέσεις τους, μόλις ο εντατικολόγος του Παίδων της ανακοίνωσε το θάνατο του παιδιού, εκείνη βγήκε από το γραφείο του και μετέβη στο γραφείο των γιατρών, οι οποίοι της ανέλυσαν τι ακριβώς συνέβη και πώς το παιδί έχασε τη ζωή του.

Η πρώτη της αντίδραση ήταν να τηλεφωνήσει σε ιατροδικαστή

Συγκεκριμένα γιατρός του «Παίδων» κατέθεσε όσα παράξενα είδε από γονιό ο οποίος μόλις έμαθε ότι το παιδί του έφυγε από τη ζωή και μάλιστα μπροστά στα μάτια του:

«Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της.

»Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Επιπλέον, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

Συνενώνονται οι δικογραφίες για τους θανάτους των παιδιών

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της Τζωρτζίνας, η έρευνα συνεχίζεται καθώς προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι θα υπάρξει ενιαίος χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου των τριών κοριτσιών, δηλαδή οι δικογραφίες θα συνενωθούν.

Έτσι, οι φάκελοι για τους αιφνίδιους θανάτους της Μαλένας 3,5 ετών και της Ίριδας 6 μηνών, που βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Πατρών θα σταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αυτό αναμένεται να συμβεί μόλις στις δικογραφίες ενταχθούν τα νεότερα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο επίκεντρο και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νέο «φως» πέφτει πλέον και σε άλλες υποθέσεις που ίσως σχετιστούν. Μία από τις υποθέσεις που έρχονται εκ νέου στο επίκεντρο είναι ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει ανώνυμη καταγγελία στις Αρχές, που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια μοναχική γυναίκα που πέθανε στα 69 της χρόνια από καρκίνο. Η γυναίκα φέρεται να είχε παραχωρήσει το σπίτι στο ζευγάρι, με αντάλλαγμα να την προσέχουν επειδή έπασχε από κινητικά προβλήματα και δεν είχε οικογένεια.

Ωστόσο, ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στο Mega δήλωσε είπε ότι, η σπιτονοικοκυρά δεν έπασχε από καρκίνο και ουδέποτε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Είχε μονάχα κινητικά προβλήματα.

Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Έρευνα στο σπίτι του ζεύγους στην Πάτρα - Τι κατασχέθηκε

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο σπίτι του ζεύγους Μάνου Δασκαλάκη - Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα βρέθηκαν και ερεύνησαν άνδρες της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί παρέμειναν επί περίπου 2,5 ώρες μέσα στο σπίτι αναζητώντας ψηφιακά πειστήρια που αφορούν την ποινική δίωξη η οποία έχει ασκηθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποια αντικείμενα τα οποία και μετέφεραν από το σπίτι στο όχημα της Ασφάλειας, έτσι ώστε στη συνέχεια να εξεταστούν από τους ειδικούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι ήταν η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία και άνοιξε στους αστυνομικούς έτσι ώστε να μπουν στον χώρο και να ξεκινήσουν τη σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news που επικαλείται αστυνομική πηγή σημαντικό κομμάτι της έρευνας στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου αφιερώθηκε σε τυχόν ύπαρξη φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατασχέθηκαν:

  • τηλεόραση
  • συσκευές κινητών τηλεφώνων
  • φορητός υπολογιστής (laptop)
  • tablet
  • βιβλία και ζωγραφιές που αποδίδονται στην Τζωρτζίνα
  • περίπου 50 ναρκωτικά χάπια

Λέων: «Μαλένα και Ίριδα δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, καλά δεμένη η αιτία θανάτου»

Αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων λέγοντας πως οι γιατροί έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια, ενώ το θρίλερ συνεχίζεται μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέων: «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά και δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα. Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει καταγγελίες για ξυλοδαρμό της Ρούλας Πισπίριγκου στη ΓΑΔΑ

Στο μεταξύ, νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις καταγγελίες της αδελφής και της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι υπέστη ξυλοδαρμό μέσα στη ΓΑΔΑ. Η 33χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προκύπτει τραυματισμός της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της».

Με δύο δικηγόρους η Ρούλα Πισπιρίγκου - Απολογείται τη Δευτέρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ