ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το μυστήριο γύρω από τις ουσίες που φέρεται να βρέθηκαν στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας

Πάτρα: Το μυστήριο γύρω από τις ουσίες που φέρεται να βρέθηκαν στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας
Το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης που διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, φαίνεται πως εντοπίζει, όχι απλά την παρουσία μίας δεύτερης ουσίας, πλην της κεταμίνης, αλλά πολλές περισσότερες. INTIME NEWS

Ώρα με την ώρα έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία γύρω από τις συνθήκες, υπό τις οποίες φέρεται να δολοφονήθηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία για τρίτη ημέρα παραμένει κρατούμενη, αντιμετωπίζοντας το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης που διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, φαίνεται πως εντοπίζει, όχι απλά την παρουσία μίας δεύτερης ουσίας, πλην της κεταμίνης, αλλά πολλές περισσότερες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της εξέτασης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα e-reportaz, στο αίμα της 9χρονης φαίνεται πως εντοπίστηκαν τα αναισθητικά λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, καθώς και βενζοδιαζεπίνες.

Η τοξικολογική έκθεση του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την 9χρονη ΤζωρτζίναΠηγή: e-reportaz.gr

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Παρασκευή, η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, είχε δηλώσει στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» τα εξής:

«Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

«Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε από την πλευρά της η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις γιατρών στο Ανθρωποκτονιών για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Greece και της Μίνας Καραμήτρου, οι καταθέσεις που πήρε το Ανθρωποκτονιών από γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα που σκότωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν τόσο καλά συγκροτημένες και δομημένες που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανένα αναπάντητο κενό, για να στήσει πάλι η 33χρονη ένα ψέμα και να κρυφτεί.

Η γιατρός που παρακολουθούσε το παιδί κατέθεσε με σαφήνεια σε ποια κατάσταση έφτασε η 9χρονη στο νοσοκομείο, πώς έγινε καλά και πώς ξαφνικά χειροτέρεψε ξανά. Η ίδια, μάλιστα, ζήτησε να σταματήσει να δίνει τα φάρμακα στο παιδί η μάνα του, κάτι το οποίο συνέβαινε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η κατάθεση της γιατρού στο Ανθρωποκτονιών

«… Η εισαγωγή της, όπως θυμάμαι, είχε γίνει Τετάρτη, μετά την μεταφορά της από νοσοκομείο της Πάτρας προκειμένου να προβεί σε έναν πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Το παιδί είχε έρθει με διακοπή σίτισης από γαστροστομία, λόγω των περιστατικών που είχε.

Την Πέμπτη έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία του πατέρα της. Εντατικολόγοι έκριναν πως δεν έχριζε νοσηλείας σε ΜΕΘ, η καρδιά του λειτουργούσε πάρα πολύ καλά παρά το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του. Νευρολογικά δεν είχε δείγματα επιληπτικών κρίσεων εκτός ότι το παιδί είχε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία. Ζήτησα να συνεχιστεί η σίτισή της με γαστροστομία.

Την Παρασκευή και ενώ συνοδός της ήταν η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, και αφού είχε ξεκινήσει η σίτισή της, το παιδί παρουσίασε τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης. Στο ένα ήταν παρούσα νευρολόγος, η οποία δεν είχε εικόνα χαρακτηριστικών ενός επιληπτικού επεισοδίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την καταγραφή μηχανήματος που έγινε αργότερα, στο οποίο δεν υπήρχαν ενδείξεις επιληπτικού επεισοδίου. Ζήτησα εκ νέου την διακοπή σίτισης.

Μου φάνηκαν περίεργα αυτά που συνέβαιναν και έδωσα εντολή, για να μην γίνουν λάθη, η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα».

«Η πρώτη αντίδραση της Πισπιρίγκου ήταν να τηλεφωνήσει σε ιατροδικαστή»

Όμως και οι γιατροί που της ανακοίνωσαν το θάνατο της 9χρονης παρατήρησαν ότι η αντίδραση της κατηγορούμενης, μόνο αντίδραση μητέρας που έχανε το παιδί της δεν ήταν.

«... Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα μας έδινε το τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

Συνενώνονται οι δικογραφίες για τους θανάτους των παιδιών

Εν τω μεταξύ, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της Τζωρτζίνας, η έρευνα συνεχίζεται καθώς προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι θα υπάρξει ενιαίος χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου των τριών κοριτσιών, δηλαδή οι δικογραφίες θα συνενωθούν.

Έτσι, οι φάκελοι για τους αιφνίδιους θανάτους της Μαλένας 3,5 ετών και της Ίριδας 6 μηνών, που βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Πατρών θα σταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αυτό αναμένεται να συμβεί μόλις στις δικογραφίες ενταχθούν τα νεότερα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο επίκεντρο και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νέο «φως» πέφτει πλέον και σε άλλες υποθέσεις που ίσως σχετιστούν. Μία από τις υποθέσεις που έρχονται εκ νέου στο επίκεντρο είναι ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει ανώνυμη καταγγελία στις Αρχές, που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια μοναχική γυναίκα που πέθανε στα 69 της χρόνια από καρκίνο. Η γυναίκα φέρεται να είχε παραχωρήσει το σπίτι στο ζευγάρι, με αντάλλαγμα να την προσέχουν επειδή έπασχε από κινητικά προβλήματα και δεν είχε οικογένεια.

Ωστόσο, ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στο Mega δήλωσε είπε ότι, η σπιτονοικοκυρά δεν έπασχε από καρκίνο και ουδέποτε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Είχε μονάχα κινητικά προβλήματα.

Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Έρευνα στο σπίτι του ζεύγους στην Πάτρα - Τι κατασχέθηκε

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο σπίτι του ζεύγους Μάνου Δασκαλάκη - Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα βρέθηκαν και ερεύνησαν άνδρες της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί παρέμειναν επί περίπου 2,5 ώρες μέσα στο σπίτι αναζητώντας ψηφιακά πειστήρια που αφορούν την ποινική δίωξη η οποία έχει ασκηθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποια αντικείμενα τα οποία και μετέφεραν από το σπίτι στο όχημα της Ασφάλειας, έτσι ώστε στη συνέχεια να εξεταστούν από τους ειδικούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι ήταν η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία και άνοιξε στους αστυνομικούς έτσι ώστε να μπουν στον χώρο και να ξεκινήσουν τη σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news που επικαλείται αστυνομική πηγή σημαντικό κομμάτι της έρευνας στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου αφιερώθηκε σε τυχόν ύπαρξη φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατασχέθηκαν:

  • τηλεόραση
  • συσκευές κινητών τηλεφώνων
  • φορητός υπολογιστής (laptop)
  • tablet
  • βιβλία και ζωγραφιές που αποδίδονται στην Τζωρτζίνα
  • περίπου 50 ναρκωτικά χάπια

Λέων: «Μαλένα και Ίριδα δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, καλά δεμένη η αιτία θανάτου»

Αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων λέγοντας πως οι γιατροί έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια, ενώ το θρίλερ συνεχίζεται μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέων: «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά και δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα. Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει καταγγελίες για ξυλοδαρμό της Ρούλας Πισπίριγκου στη ΓΑΔΑ

Στο μεταξύ, νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις καταγγελίες της αδελφής και της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι υπέστη ξυλοδαρμό μέσα στη ΓΑΔΑ. Η 33χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προκύπτει τραυματισμός της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της».

Με δύο δικηγόρους η Ρούλα Πισπιρίγκου - Απολογείται τη Δευτέρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ