ΕΛΛΑΔΑ

Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της Πισπιρίγκου διέταξε η ανακρίτρια

Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της Πισπιρίγκου διέταξε η ανακρίτρια
Eντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προκειμένου να εξεταστούν 8 κινητά τηλέφωνα από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου που οδηγήθηκε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της 9χρονης Τζωρτζίνας διέταξε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Η έμπειρη δικαστική λειτουργός, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της 33χρονης, προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων και στον τρόπο που φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ουσία, την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατ' οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στο σπίτι της κατηγορουμένης, στην Πάτρα, παρουσία εισαγγελέα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα.

Από τις συσκευές αυτές οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ύποπτα μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης, που μπορεί να «ξεκλειδώσουν» κρίσιμες για τη δικαστική έρευνα πληροφορίες.

Χρήσιμα στοιχεία εκτιμάται ότι θα αντλήσουν οι αρχές και από την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να διακριβωθεί εάν πράγματι έψαχνε, μέσω διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη, την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στον οργανισμό της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται άμεσα να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου νοσηλεύτηκε και άφησε την τελευταία της πνοή η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Θα κληθούν ακόμη να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, εάν βέβαια δεν εμφανιστεί ο ίδιος αυτοβούλως έως τότε.

Τόσο η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα όσο και ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης που ομόφωνα έκριναν προφυλακιστέα τη Ρούλα Πισπιρίγκου, εκτιμούν πάντως πως, μέσα από την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης, θα καταφέρουν να «φωτίσουν» αρκετές πτυχές της υπόθεσης, που έχει ευλόγως συγκλονίσει την κοινή γνώμη και παραμένουν ακόμη «σκοτεινές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ