ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός στη φωτιά στο Παπανικολάου

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός στη φωτιά στο Παπανικολάου
Τέσσερις τραυματίες ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τραγωδία στο νοσοκομείο Παπανικολάου το πρωί της Τετάρτης, καθώς όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό μετά από φωτιά που ξέσπασε σε κλινική Covid. Από τη φωτιά,που πλέον έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα, ένα εκ των οποίων χρειάστηκε να διασωληνωθεί. 

Στο νοσοκομείο μεταβαίνουν εκτάκτως, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Σιώκου, η φωτιά ξέσπασε όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο στο θάλαμο.

«Ένας ασθενής με Covid-19 που νοσηλευόταν στο θάλαμο με οξυγόνο, άναψε τσιγάρο και πήραν όλα φωτιά. Άναψε τσιγάρο δίπλα στο οξυγόνο. Κάηκε όλη η κλινική. Υπάρχουν ασθενείς με εγκαύματα. Και αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν, πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε άλλο χώρο. Υπάρχει και ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή για το πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω....επειδή νοσούν», λέει μεταξύ άλλων η κυρία Σιώκου στο CNN Greece.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 35 άτομα που νοσηλεύονταν στην κλινική έχουν μεταφερθεί αλλού.

Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης στον δεύτερο όροφο της πνευμονολογικής πτέρυγας και συγκεκριμένα στον θάλαμο έξι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής Covid-19 «Παπανικολάου» κ. Δημήτρη Χλώρο:

«Το νοσοκομείο έχει προβλήματα υποδομών. Το κτήριο δεν είναι ασφαλές. Υπάρχουν καπνοί. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει στον όροφο. Οι νοσηλευόμενοι είναι εδώ λόγω Covid, άρα έχουν αναπνευστικά προβλήματα και σίγουρα κάποιοι θα έχουν πρόβλημα λόγω των καπνών», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εν τω μεταξύ, στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει περιοριστεί ενώ έχουν απομακρυνθεί για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο και κάποιοι ασθενείς από την πτέρυγα που υπέδειξαν οι γιατροί στους Πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική ελέγχει όλους τους χώρους της πτέρυγας προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ