ΕΛΛΑΔΑ

Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Μαΐου και Νοεμβρίου

Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Μαΐου και Νοεμβρίου
Η ρύθμιση αναμένεται εντός του Ιουνίου Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τροπολογία για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «έγινε αποδεκτό το αίτημα των φορέων να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, γιατί δεν αποδίδουν, δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και δυσκολεύουν τις κανονικές εκπτώσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι επρόκειτο να κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αυτό τελικά δεν έγινε, καθώς είναι σε εξέλιξη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και θα προκαλούσε «παρεξήγηση και ανωμαλία» στην αγορά.

Η ρύθμιση αναμένεται εντός του Ιουνίου με τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι θα αρθεί το ανώτατο όριο του 50%, ώστε να μπορούν οι έμποροι να κάνουν προσφορές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου χαρακτήρισαν την αγοραστική κίνηση από αδιάφορη έως απογοητευτική και είχαν επαναφέρει το αίτημά τους για κατάργησή του παρωχημένου, όπως τον χαρακτηρίζουν, θεσμού.

«Από τις πρώτες μέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων φάνηκε ότι δεν θα προχωρήσουν καλά κι επόμενες. Οι δευτερεύουσες ανάγκες των καταναλωτών, όπως αγορές για ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά είδη περιορίζονται πλέον οριστικά καθώς δεν επαρκεί το εισόδημα των καταναλωτών» είχε τονίσει μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

«Όταν ο καταναλωτής κάνει ρύθμιση για να πληρώσει το ρεύμα του δεν θα πάει να ψωνίσει ρούχα» προσθέτει.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ το 75% των καταναλωτών έχει αναβάλει αγορές για προσωπικά αντικείμενα, για ρούχα ή για είδη σπιτιού ενώ το 41% αποφεύγει να κάνει αγορές προκειμένου να έχει χρήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ