ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Real: Δύο ύποπτους αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες ασφαλείας

Φωτιά στη Real: Δύο ύποπτους αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες ασφαλείας
Oι Αρχές εκτιμούν ότι ένα άτομο τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη Real Group και ένα δεύτερο είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου CNN Greece

Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους γνωρίζουν οι αρχές ασφαλείας ότι ήταν αυτά που τοποθέτησαν τον έκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Real.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ένα άτομο τοποθέτησε το μηχανισμό και ένα δεύτερο είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τώρα υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχει καταγράψει τη διαδρομή των δραστών και ενδεχομενως κάποιο καρέ στο οποίο να μην έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Οι πυροσβέστες από την έρευνα τους, διαπίστωσαν ότι μέσω του αεραγωγού που υπάρχει δίπλα ακριβώς στη σκάλα, η φλόγα έφθασε μέχρι τον τρίτο όροφο και εκτονώθηκε στα συγκεκριμένα γραφεία όταν βρήκε καύσιμη ύλη.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού

Τη διερεύνηση της υπόθεσης της έκρηξης εμπρηστικού μηχανισμού τα ξημερώματα στα γραφεία της Real News στη Λεωφόρο Κηφισίας ανέλαβε και επίσηματο τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας .

Στο κλιμακοστάσιο της πλαϊνής εισόδου βρέθηκαν τρία γκαζάκια, τα οποία είναι πολύ πιθανό να ήταν κολλημένα μεταξύ τους με μονωτική ταινία και να προκάλεσαν την έκρηξη.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική θα συνεχίζει να ψάχνει πώς η φωτιά έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο, καθώς δεν αποκλείεται αυτό να έγινε μέσω των αεραγωγών.

Καλύτερη εικόνα, όμως, θα σχηματίσουν όταν ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Real Group στο Μαρούσι τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον πάνω όροφο του κτηρίου όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός και επεκτάθηκε προς τα κάτω. Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Στις εγκαταστάσεις, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες από το σημείο, βρέθηκαν γκαζάκια ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στο κτήριο για τον καθαρισμό του χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ