ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στη Real: Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση

Φωτιά στη Real: Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση
Η φωτιά, που ξέσπασε νωρίς το πρωί και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, προκάλεσε πολλές ζημιές στο κτήριο CNN Greece

Κατηγορηματικά καταδικάζουν επικεφαλής και εκπρόσωποι κομμάτων την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα της Τετάρτης στα γραφεία του Real Group, στο Μαρούσι, η οποία προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στο κτήριο και τη μεταφορά μιας εργαζόμενης στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, είχε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα και από το βήμα της Βουλής.

«Η πολιτεία θα κάνει ότι χρειαστεί για να εντοπίσει τους δράστες και να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:

«Η ελευθερία του τύπου στην πατρίδα μας, ούτε δεν φιμώνεται ούτε περιορίζεται από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Χατζηνικολάου είχε το πρωί της Τετάρτης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε στον ιδιοκτήτη του Real Group τη συμπαράστασή του για την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Σε ανάρτησή του, εξάλλου, στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η εμπρηστική επίθεση στη Real είναι ακόμα μία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κατά τη σημερινή ομιλία στη Βουλή. Ξεκινώντας τη δική του τοποθέτηση από το βήμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση που, όπως είπε, στρέφεται κυρίως ενάντια στους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης γι' αυτό και έχουν την αμέριστη υποστήριξή μας».

Στα γραφεία της Real βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση και τόνισε πως η αστυνομία θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στη Δικαιοσύνη.

«Κάθε λογικός άνθρωπος, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδικάζουν αυτή την προκλητική επίθεση, η οποία, πέρα από τις φθορές που προκάλεσε, θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα, καθώς μέσα στο κτίριο, στα γραφεία του Real, εργάζονταν τη νύχτα μία κοπέλα.


Υπήρχε μία εργαζόμενη που έκανε τη δουλειά της, κινδύνευσε η ζωή της, κινδύνευσε η ασφάλεια της. Οι θρασύδειλοι που έπραξαν αυτή την εγκληματική ενέργεια, πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας σε αυτή τη χώρα δεν τρομοκρατείται, κανένας πολίτης δεν τρομοκρατείται, κανένα Μέσο Ενημέρωσης και κανένας δημοσιογράφος δεν τρομοκρατείται!


Η αστυνομία είναι εδώ από την πρώτη στιγμή και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στη δικαιοσύνη» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τον εμπρησμό στα γραφεία του Real Group είχε καταδικάσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει πως όποιος θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου «πλανάται πλάνην οικτράν».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Οικονόμου τονίζει πως η κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση.

Ο Γιάννης Οικονόμου βρέθηκε μάλιστα στο κτήριο του δημοσιογραφικού ομίλου για να εκφράσει τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους. Από εκεί, έκανε λόγο για «μπαχαλάκηδες» και «δυνάμεις του περιθωρίου που επιχειρούν σε διάφορα μέτωπα».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης δήλωσε εξάλλου: «Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real. Οι πράξεις μίσους που στόχο έχουν την ελεύθερη έκφραση, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και τη Δημοκρατία μας. Είμαστε σταθερά ενάντια στην τρομοκρατία».

Έντονα καταδίκασε την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού τα ξημερώματα στα γραφεία της Real News στη Λεωφόρο Κηφισίας και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτωςκαταδικαστέα εγκληματικήενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ΥΠΕΞ.

Εκ μέρους της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η Εκπροσώπου Τύπου Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό στα γραφεία του Real Group. Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία υπερασπίζεται σθεναρά την ελευθεροτυπία, εντός και εκτός Ελλάδος, απέναντι σε όσους προσπαθούν να την καταλύσουν, είτε με πράξεις τρομοκρατίας, είτε με ψεύδη και λασπολογία».

Την επίθεση καταδίκασε επίσης, μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης: «Η επίθεση στον #RealFm @Real_gr αποτελεί ένα συνταρακτικό χτύπημα κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, που γυρίζει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Η συμπαράσταση στον @NChatzinikolaou και στους εργαζόμενους είναι δεδομένη, όπως και η οργή γι αυτές τις φασιστικές ενέργειες».

Μήνυμα, με το οποίο καταδικάζει την επίθεση στο Real Group, απέστειλε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25: «Η επίθεση στα γραφεία του Real Group με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας σε όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους της εφημερίδας Real και του ραδιοφώνου RealFm», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

Τασούλας: Άνανδρη επίθεση

Σε δήλωση για το συμβάν προέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real Group τα ξημερώματα:

«Η επίθεση κατά του Real Fm 97,8 και της εφημερίδας Real News είναι ενέργεια εγκληματική και είναι απολύτως καταδικαστέα. Η άνανδρη αυτή επίθεση ενισχύει ακόμα περισσότερο την αποφασιστικότητά μας στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεμπόδιστης λειτουργίας του Τύπου. Όσοι, εξυπηρετώντας σκοτεινά κίνητρα και με όπλο τους τη βία, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να καταπατήσουν το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση, πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο. Το μήνυμά μας είναι ένα και ηχηρό: Τέτοιου είδους πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ