ΕΛΛΑΔΑ

Συνήγορος Κρητικού για την επίθεση στους τουρίστες: «Κάθε μέρα γίνονται αυτά»

Συνήγορος Κρητικού για την επίθεση στους τουρίστες: «Κάθε μέρα γίνονται αυτά»
Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σχολίασε μάλιστα πως ο «διασυρμός» της Ελλάδας γίνεται με άλλους τρόπους ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Να δικαιολογήσει τους δράστες επιρρίπτοντας ευθύνες στα θύματα, τους Γερμανούς τουρίστες, επιχειρεί ο δικηγόρος ενός από τους δύο Κρητικούς που φέρονται να καταδίωξαν και να επιτέθηκαν στην οικογένεια που ήρθε για διακοπές στη χώρα.

Όπως λέει ο Διονύσιος Βέρρα στον ΣΚΑΪ σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημαντικότητα του περιστατικού: «Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν... όχι μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνουν και στη Βρετανία, συμβαίνουν και στη Γερμανία».

Μάλιστα, υποστηρίζει πως:

«O διασυρμός μιας χώρας γίνεται εξ άλλων λόγων όχι εξ αυτών. Ας προσέχουμε την οικονομία μας και τις πολιτικές μας έξω… τα υπόλοιπα περιστατικά συμβαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα».

«Ας βγαίνανε οι γερμανικές εφημερίδες (για το θέμα) και τι έγινε; Να κάνουμε κινδυνολογία; Κάνουμε κηρύγματα; Νουθεσίες; Δεν υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο» δήλωσε σχολιάζοντας τη δικογραφία.

«Αφήστε το κατηγορητήριο», συνέχισε ο δικηγόρος «ο μαξιμαλισμός μιας ποινικής δίωξης δεν νομιμοποιεί παρεκτροπή της συζήτησης και να συζητάμε επί ανυπάρκτων πραγμάτων».

Πρόκειται, υποστήριξε, «για μια ανόητη οδηγική συμπεριφορά μεταξύ δυο νέων που οδήγησε έτσι τα πράγματα κυνηγώντας ο ένας τον άλλο».

Ακόμη, κατηγόρησε τον τουρίστα πως επιτέθηκε πρώτος κατά του Κρητικού.

«Ο Γερμανός κυνήγησε πρώτος τον Έλληνα και τον γρονθοκόπησε, στραπατσαρισμένος και ματωμένος μέσα στο θυμό του αυτός άρχισε να κυνηγά το Γερμανό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε μέρα γίνονται τέτοια περιστατικά» δήλωσε ο Διονύσης Βέρρας.

Βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό

Την ίδια ώρα, ένα τμήμα από την άγρια επίθεση καταγράφεται σε βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα στιγμιότυπα που έχουν καταγραφεί, το αγροτικό όχημα των δραστών φαίνεται να εμβολίζει το ΙΧ των Γερμανών. Μετά το πρώτο χτύπημα, οι δράστες επιχειρούν ξανά, ενώ στο σημείο σπεύδουν περίοικοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους σταματήσουν, την ώρα που οι τουρίστες επιχειρούν να διαφύγουν τρομοκρατημένοι.

Παράλληλα, ενώπιον εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών του Ρεθύμνου οδηγήθηκε ο 38χρονος άνδρας από τον Μυλοπόταμο, που κατηγορείται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, σχετικά με την άγρια επίθεση και καταδίωξη μιας οικογένειας Γερμανών τουριστών.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος προσαχθέντας και αδερφός του, 36 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του στην Ασφάλεια Ρεθύμνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο Κρητικοί μήνυσαν τους Γερμανούς τουρίστες για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Σε δηλώσεις ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδερφών, που παραδόθηκαν τα ξημερώματα σε περιπολούντες αστυνομικούς, επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό κάνοντας λόγο για παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα αναφέροντας ότι «όλη η Ελλάδα ασχολείται αυτή τη στιγμή με μια πραγματικά ανύπαρκτη υπόθεση».

«Δεν υπήρχε μαχαίρι στο συμβάν. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε μέσα στη δικογραφία ούτε βρέθηκε πουθενά αλλού» είπε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος Διονύσιος Βέρρας.

«Αν το περιστατικό συνέβαινε μεταξύ Ελληνών δε θα γινόταν όλο αυτό. Ανάλογα περιστατικά με φασαρίες συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους», σημείωσε.

«Μας καταδίωξαν, μας απείλησαν με μαχαίρια» - Η μαρτυρία των Γερμανών

Η οικογένεια των Γερμανών μίλησε στην ΕΡΤ και τον Alpha για τον εφιάλτη που έζησε, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.

«Ήταν σαν ταινία δράσης. Δεν μπορώ να περιγράψω καν πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Το να βλέπεις έναν άνθρωπο να έρχεται κατά πάνω σου με μαχαίρι. Έβλεπα την αδελφή μου να κλαίει και ενστικτωδώς προσπάθησα να την προστατέψω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βλέπεις ένα μαχαίρι. Είναι σοκαριστικό», ανέφερε ο Κρις, που δέχτηκε το πρώτο χτύπημα.

«Περιμένω να συλληφθούν οι δύο δράστες που μας επιτέθηκαν, ειδικότερα ο συγκεκριμένος που μας επιτέθηκε με το μαχαίρι», συμπλήρωσε το δεύτερο θύμα σε ερώτηση που του έγινε για το πώς νιώθει για την ασφάλεια στο νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ