ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση bullying: Συγκλονίζει η μαρτυρία του 14χρονου - «Θα γίνουν συλλήψεις» λέει ο δήμαρχος Πύργου

Υπόθεση bullying: Συγκλονίζει η μαρτυρία του 14χρονου - «Θα γίνουν συλλήψεις» λέει ο δήμαρχος Πύργου
«Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε», δήλωσε ο 14χρονος Intime/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σοκαρισμένη είναι  η τοπική κοινωνία του Πύργου από την επίθεση ομάδας νεαρών σε έναν 14χρονο, ο οποίος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Το νεαρό αγόρι αποκάλυψε, πώς ξεκίνησε ο εκφοβισμός του από την ομάδα αυτή.

«Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε. Έχουν πει αν ακούσουμε κάτι, θα έχεις χειροτέρα μπλεξίματα», δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο εκφοβισμός φέρεται να ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν κάποιοι το βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά το 4ο Γυμνάσιο.

Η μητέρα του ανέφερε πως, «το παιδί το τρομοκράτησαν από το σχολείο. Το παιδί φοβήθηκε γιατί θα μπλέκανε και τον χτύπησαν, γιατί δεν τους βοηθούσε στη δικαστική διαμάχη».

«Πήγαμε στην αστυνομία και εκεί ο μικρός έκανε πίσω. Μου λέει "δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα, γιατί θα μου επιτεθούν και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα" και έτσι το παιδί αναγκάστηκε και έφυγε, πήγε στο χωριό και έμεινε όλο το καλοκαίρι εκεί», συμπλήρωσε.

Έτσι η συμμορία των τριών νέων, σχεδίασε την επίθεση εναντίον του 14χρονου με κάθε λεπτομέρεια.

Ο «αρχηγός» τραβούσε βίντεο κι έδινε οδηγίες

Όπως διαπιστώθηκε, ο αρχηγός τραβούσε το βίντεο και συγχρόνως έδινε οδηγίες και στη συνέχεια το ανέβασε στα social media για να πάρουν το μήνυμα, όσοι ακόμη γνώριζαν και έπρεπε να σωπάσουν.

Ο θείος του 14χρονου περιέγραψε την κατάσταση του παιδιού, λέγοντας πως, «ο μικρός είναι τρομαγμένος.

«Το παιδί μου δεν βγαίνει έξω μόνο του, φοβάται, και χθες που βγήκαμε μια βόλτα στην πλατεία, βγήκαμε παρέα και δεν απομακρύνθηκε από κοντά μου» πρόσθεσε η μητέρα του.

Ο νεαρός παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία του, όπως του είπαν οι ανήλικοι ταραξίες εκτός από τον ίδιο έψαχναν και ένα ακόμη άτομο.

Δήμαρχος Πύργου: Έχουμε χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης – Θα γίνουν συλλήψεις

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κάνει λόγο για πράξη μια εγκληματικής οργάνωσης σημειώνοντας πως «υπάρχει συνέχεια σε αυτή τη δράση με κορυφαία εκδήλωση τον εμπρησμό του σχολείου και την απειλή της τότε Διευθύντριας».

«Είναι μια ομάδα δέκα ατόμων, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Απειλούν κόσμο, καταστρέφουν αυτοκίνητα, μπαίνουν σε καταστήματα» δήλωσε περιγράφοντας την παραβατική δράση των ανηλίκων όχι μόνο απέναντι στον συνομήλικό τους, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Απαντώντας στο ερώτημα τι έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η αστυνομία αυτό το διάστημα ο δήμαρχος Πύργου ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος αντιδρούσε κάνοντας τις σχετικές καταγγελίες.

«Αυτά τα άτομα δεν είναι όλα ανήλικοι. Υπάρχουν και εικοσάχρονοι με πλούσιο ποινικό μητρώο» είπε και πρόσθεσε ότι «οι κάτοικοι σε πολλές περιπτώσεις αποφεύγουν να κάνουν μηνύσεις γιατί δεν τους προστατεύει και κανένας. Και η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου και ο τρόπος λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος, με όποιες εκφάνσεις και αν έχει, δεν έχουν πείσει τον πολίτη ότι είναι αποτελεσματικές» κατήγγειλε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Εμφανώς απογοητευμένος από την κατάσταση στον Πύργο, τόνισε ότι «έτσι συντηρείται αυτή η κατάσταση που έφτασε στο “ως εδώ και μη παρέκει”. Το επόμενο βήμα είναι να πάρουν οι πολίτες το νόμο στα χέρια τους. Με ευχές δε λύνεται η βία» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο οι νεαροί δράστες, τους οποίους όλοι γνωρίζουν, έχουν αποθρασυνθεί τελείως.

«Χρειάζεται άλλη στάση των Αρχών, αποτρεπτική του εγκλήματος. Έχουμε φύγει από το μπούλινγκ. Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να δουν το πρόβλημα στη διάσταση που έχει», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πρόσφατη υπόθεση παρενόχλησης του μαθητή από μέλη αυτής της ομάδας ο κ. Αντωνακόπουλος διευκρίνισε ότι «η υπόθεση έχει πάρει τον δικαστικό δρόμο και πρόκειται να γίνουν συλλήψεις».

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου η Πολιτεία μπορεί να κάνει αυτεπάγγελτη δίωξη για την αποφυγή πρόληψης άλλου εγκλήματος.

Βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό

Ο 14χρονος δέχθηκε διαδοχικά χαστούκια και εκλιπαρούσε τους δράστες να σταματήσουν. Και σε αυτή την περίπτωση, ένα από τα άτομα στο σημείο, έχει μείνει πιο πίσω για να καταγράψει τις εικόνες με το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με το Mega που φέρνει στο «φως» και το βίντεο.

Στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το ανήλικο θύμα αρχικά δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει και ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ