ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών ακόμη πέντε άτομα για βιασμό της 12χρονης

Σεπόλια: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών ακόμη πέντε άτομα για βιασμό της 12χρονης
Μίχος και Σοφιανίδης θα μεταφερθούν το Σάββατο στη φυλακή, καθώς έχουν κριθεί προφυλακιστέοι Eurokinissi

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα στην υπόθεση του βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον πέντε άτομα, πέραν εκείνων που ήδη κατηγορούνται.

Τα στοιχεία τους βρέθηκαν μέσα από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

Ένα από τα άτομα που φέρεται να έχει περιγράψει η 12χρονη φέρεται να συνόδευε το παιδί σε κάποια από τα ραντεβού βιασμού. Το εν λόγω άτομο φέρεται να λέγεται «Μιχάλης».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ΕΛ.ΑΣ. έχει δείξει φωτογραφίες τριών – τεσσάρων ανδρών στο παιδί. Δεν είναι «επώνυμοι» σε αντίθεση με τη φημολογία που υπάρχει. Οι Αρχές έδειξαν φωτογραφίες σε μια από τις δυο πρώτες καταθέσεις του κοριτσιού και εκείνο τους αναγνώρισε.

Παράλληλα, η ανήλικη «έδωσε» περιγραφή και τα μικρά ονόματα τουλάχιστον τεσσάρων ανδρών που σύμφωνα με την κατάθεσή της, την κακοποίησαν σεξουαλικά, πέραν των Ηλία Μίχου και Ιωάννη Σοφιανίδη.

Ταυτόχρονα, οι αρχές φαίνεται πως έχουν εστιάσει και σε ένα «πρόσωπο κλειδί» στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να είχε καθημερινή επαφή με τον 53χρονο κατηγορούμενο Ηλία Μίχο, λόγω της στενής επαγγελματική συνεργασίας που είχαν.

Το πρόσωπο αυτό φαίνεται πάντως να μην έχει κληθεί να καταθέσει στις αρχές, αφού η μαρτυρία του δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν στη δικογραφία.

Οι «212»

Αναφορικά με τις συνομιλίες από το προφίλ της 12χρονης με τους 212 υποψήφιους βιαστές ή κακοποιητές, το οποίο φέρεται να διαχειριζόταν ο 53χρονος, αυτές γίνονταν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής blindchat.

Σε αυτές, κατά πληροφορίες, αποτυπώνονται τόσο το e-mail αλλά και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούσαν. Σήμερα οι περισσότεροι από τους υποψήφιους βιαστές ή κακοποιητές έχουν κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για «συνεύρεση», με φράσεις όπως «είσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις».

Πώς ο παιδεραστής Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη

Αποκαλυπτική της οργανωμένης δράσης του 53χρονου παιδεραστή και κατηγορούμενου -μεταξύ άλλων- για διακεκριμένη μαστροπεία, Ηλία Μίχου, είναι τα όσα περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που περιέχει αποσπάσματα της κατάθεσης της 12χρονης στα Σεπόλια.

«Από τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησα να βοηθάω τον Ηλία Μίχο στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρεί, αρχικά με τη μητέρα μου και στη συνέχεια μόνη μου. Είχα πάει στο κατάστημα να καθαρίσω και ο κατηγορούμενος με οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματος, με την πρόφαση να πάρουμε κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουμε και άρχισε να με θωπεύει στο σώμα και τα οπίσθια» κατέθεσε η 12χρονη.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, «την επόμενη φορά που πήγε στο κατάστημα, την οδήγησε ξανά στην αποθήκη, όπου με χρήση απειλών κατά της ζωής της και της οικογένειας της, την εξανάγκασε σε συνουσία. Έκτοτε οι πράξεις αυτές επαναλαμβάνονταν σχεδόν κάθε φορά που πήγαινε η ανήλικη στο κατάστημα του, ενώ τελευταία φορά ήταν στα μέσα Αυγούστου 2022».

Ο 53χρονος με τη χρήση απειλών, «την ανάγκασε να δώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της, όπου ξεκίνησε να της στέλνει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και μέσω εφαρμογών». Μάλιστα, έπειτα από πίεση και παρότρυνση του κατηγορουμένου, του απέστειλε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες.

Από δική του συσκευή, ο 53χρονος παιδεραστής χρησιμοποιούσε το προφίλ της 12χρονης παριστάνοντας την ίδια και συστηνόταν ως 17χρονη. Κατά τις συνομιλίες του, έστελνε βίντεο και φωτογραφίες του κοριτσιού και κανόνιζε ραντεβού με επίδοξους βιαστές έναντι έναντι χρηματικής αμοιβής. Στη συνέχεια, με δικό του όχημα την πήγαινε στα ραντεβού, όπου άφηνε τη 12χρονη.

Όπως κατέθεσε το παιδί, οι άνδρες αυτοί την οδηγούσαν σε απόμερο μέρος κοντά στα Σεπόλια, σημείο που είχε ορίσει ο ίδιος ο Ηλίας Μίχος, βίαζαν και κακοποιούσαν το κορίτσι έναντι 50 ευρώ.

Στη συνέχεια την οδηγούσαν στο ίδιο σημείο «παραλαβής» και η 12χρονη επέστρεφε μόνη της στο κατάστημα του 53χρονου παιδεραστή.

Πώς συνεχίζονται οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τοποθετημένες στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μιχου τι ακριβως έχει καταγραφεί απο τις επισκέψεις της 12χρονης στο μαγαζί του κατηγορούμενου. Κατά τις ίδιες πηγές, ωστόσο κάμερες δεν υπήρχαν στο υπόγειο του καταστήματος.

Σημαντικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αναμένεται να προκύψουν και από το κινητό τηλέφωνο της μητέρα της, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας. Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο κοριός της αστυνομίας έχει καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 37χρονης με τον Ηλία Μίχο και όλους τους συνομιλητές της και τους παιδοβιαστές.

Παιδεραστής Μίχος: Η 12χρονη μου έστελνε φωτογραφίες και βίντεο

Στην απολογία του ο Ηλίας Μίχος με τρόπο προκλητικό υποστήριξε ότι η 12χρονη ήταν αυτή που του έστελνε φωτογραφίες και βίντεο.

Παραδέχθηκε ότι «συνευρέθηκε» με την ανήλικη 4-5 φορές στο μαγαζί του και μια στο σπίτι του, σε διάστημα που η γυναίκα του βρισκόταν σε διακοπές.

Όσον αφορά τα όπλα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, υποστήριξε ότι τα κατείχε για «συλλεκτικούς λόγους»:

«Είμαι συλλέκτης 32 χρόνια. Το όπλο που ανέφερε η 12χρονη το αγόρασα από έναν Σύριο, το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι».

Αναφερόμενος στο ρόλο της μητέρας της 12χρονης, ο Ηλίας Μίχος ισχυρίστηκε ότι «πιστεύει πως ήξερε τι συνέβαινε» προσθέτοντας ότι «η 12χρονη μου είπε να της δώσω 50 ευρώ, για να τα δώσει στη μητέρα της, για να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο λογαριασμό της μητέρας έχουν εντοπιστεί δύο επώνυμα εμβάσματα συνολικού ύψους 110 ευρώ, από λογαριασμό του Ηλία Μίχου, το μήνα Ιούλιο.

Παιδεραστής Σοφιανίδης: «Με απειλούσε ότι θα πάει στην Αστυνομία επειδή είναι ανήλικη»

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Σοφιανίδης, στην απολογία του υποστήριξε:

«Είχα μπει σε ένα τσατ γνωριμιών και γνώρισα την κοπέλα. Αυτή μου είπε ότι έχει ανάγκη από χρήματα γιατί τα είχε πάρει κρυφά από τη μητέρα της και έπρεπε να τα επιστρέψει. Όταν συναντηθήκαμε μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ και "από εκείνη ό,τι θέλω". Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος... Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο, της είπα δεν θέλω να μιλήσουμε και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη και μπλόκαρα το τηλέφωνο της ...»

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η 12χρονη τον κάλεσε από άλλο τηλέφωνο και βρέθηκαν και άλλες φορές. Όπως υποστήριξε, σε άλλη συνάντηση η 12χρονη αποχώρησε για λίγο, και όταν επέστρεψε του ανέφερε ότι έδωσε τα χρήματα στη μητέρα της. Στην ερώτηση του πως το δικαιολογούσε στη μητέρα της, αυτή του απάντησε ότι θα της έλεγε ότι φροντίζει μια θεία.

«Ερχόταν μόνη της στα ραντεβού, φαινόταν γύρω στα 17. Τον Ηλία Μίχο δεν τον γνωρίζω, ούτε είδα να έρχεται με άλλο πρόσωπο», υποστήριξε.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους και τα μηνύματα που αντάλλαξαν η μητέρα της 12χρονης με τον Ηλία Μίχο μετά τις αποκαλύψεις.

Μητέρα 12χρονης: Με το ανήλικο ήθελες να πας; Θα βρω τη γυναίκα και το γιο σου. Όλα τα έχω, έχω χάσει πάσα ιδέα, ο τάφος σου θα γίνει. Με το 12χρονο ρε; Θα σε θάψω. Πάει η ζωή μου. Σε καλω όλη νύχτα πήγαινες και στον Άγιο Αρσένιο ανώμαλε θα σου φαω το λαρύγγι όλοι θα μάθουν τι είσαι.

Ηλίας Μίχος: Ηρέμησε έλα να τα πούμε.

Μητέρα 12χρονης: Να το ανοίξεις εκεί που πρέπει το στόμα σου εκει που θα σε παρουν σηκωτό. Δεν τη γλιτώνεις σήμερα μας έχεις τρελάνει.

Ηλίας Μίχος: Τα είπατε όλα στη γυναίκα μου οκ.

Η μητέρα έστειλε στον κατηγορουμενο και ένα σκρινσοτ με τις συνομιλίες του με το παιδι που έλεγε: «Θέλω να κάνουμε έρωτα" "κάνε μου..." "κανε... και στείλε μου βιντεο» έγραφε ο 53χρονος.

Μητέρα 12χρονης: Τι έχεις να πεις;

Ηλίας Μίχος: Οκ εγώ είμαι.

Τόσο η μητέρα, όσο και οι δύο κατηγορούμενοι για παιδοβιασμό παραμένουν στη ΓΑΔΑ. Οι Μίχος και Σοφιανίδης θα μεταφερθούν το Σάββατο στις φυλακές, ενώ η μητέρα της 12χρονης έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας τη Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ