Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Απορρίφθηκε το αίτημα να γίνει στην Αθήνα η δίκη - Αντιδρά η οικογένεια
Σε ένα από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Χαλκιδικής ή των Γιαννιτσών, θα διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.
Το αίτημα της οικογένειάς του να γίνει η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας, απορρίφθηκε.
Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί σε δίκη δώδεκα κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.
Εκ μέρους της οικογένειας του αδικοχαμένου νεαρού, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την απόφαση αυτή προσθέτοντας ότι «θέτουμε προ των ευθυνών τους αυτούς που την έλαβαν».
«Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης. Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεση όλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης», τονίζει ο κ. Κούγιας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άλκης Καμπανός: Σε δίκη οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού
Λευκός Οίκος: «Ψευδοαγανάκτηση» οι αντιδράσεις για βίντεο του Τραμπ κατά του ζεύγους Ομπάμα
17:40
Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Προαστιακό Αθηνών λόγω έργων υποδομής
17:32
Καταβολές 70,5 εκατ. ευρώ σε 93.900 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ Φεβρουάριο 2026
17:25
Υπόθεση Παναγόπουλου: Το ντόμινο εξελίξεων με Στρατινάκη, Κακούση, η ΓΣΕΕ και η πολιτική κόντρα
17:19