ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης-Σεπόλια: Η έρευνα για τον αστυνομικό, τα λόγια του παιδεραστή Μίχου

Βιασμός 12χρονης-Σεπόλια: Η έρευνα για τον αστυνομικό, τα λόγια του παιδεραστή Μίχου
ΙΝΤΙΜΕ

Σε έξι συλλήψεις και πέντε προφυλακίσεις έχουν προχωρήσει οι αρχές για τη δυσώδη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ πλέον ελέγχεται και η συμμετοχή ενός αστυνομικού λόγω των συνομιλιών του με την ανήλικη.

Με εντολή του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛ.ΑΣ. Τάκη Θεοδωρικάκου, αναμένεται η άμεση διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τον αστυνομικό που εμφανίζεται στις συνομιλίες με τη 12χρονη, χωρίς να έχει διευκρινιστεί κατά πόσο συναντήθηκε ή όχι με το 12χρονο κορίτσι.

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών βρίσκονται επίσης μηνύματα ενός άνδρα που συστήνεται ως αστυνομικός στον 53χρονο παιδεραστή Ηλία Μίχο. Παραμένει ασαφές το εάν πρόκειται για τον εν ενεργεία αστυνομικό που τέθηκε υπό πειθαρχικό έλεγχο.

«Έδωσα εντολή ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 12χρόνου κοριτσιού να τεθεί αμέσως σε πειθαρχικό έλεγχο» έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία Ασφάλειας της ΓΑΔΑ φαίνεται να είχε εκτεταμένες συνομιλίες με τη 12χρονη και να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής blindchat που διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών. Δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο θα κληθεί σε έγγραφες εξηγήσεις ή απολογία- δηλαδή αν θα τοποθετηθεί με το υπόλοιπο κατηγορητήριο.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια διαπίστωση η οποία να είναι ποινικού χαρακτήρα. Εάν προκύψει ο,τιδήποτε που θα σηματοδοτήσει είτε πειθαρχικές είτε ποινικές ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν τάχιστα», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

«Η αστυνομία το έμαθε σήμερα, διότι όπως γνωρίζετε, η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια του όλου υλικού που έχει κατασχεθεί από πλευράς ηλεκτρονικών μέσων, συνεχίζεται συστηματικά και μεθοδικά, και κάθε τι που ανακαλύπτεται σαφώς στη συνέχεια ερευνάται. Μόλις λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει αστυνομικός, ο οποίος σε πρώτη φάση φαίνεται ότι επικοινωνεί με την ανήλικη, αμέσως έχει ενημερωθεί η αρμόδια ανακρίτρια, διότι όπως γνωρίζετε η υπόθεση είναι στην κύρια ανάκριση και παράλληλα με εντολή του υπουργού κινήθηκαν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθεί και πειθαρχικά η υπόθεση άμεσα» πρόσθεσε.

«Υπάρχει συνομιλία, αντιλαμβάνεστε ότι είναι και υλικό προανακριτικό και δεν μπορώ να υπεισέλθω σε ειδικότερες λεπτομέρειες. Εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε σε πρώτη φάση προκύπτει επικοινωνία του αστυνομικού με την ανήλικη. Απομένει όμως από εδώ και πέρα να χυθεί άπλετο φως μέσα από την προανακριτική» σημείωσε ο κ. Οικονομου.

Δύο νέες προφυλακίσεις

Εκτός από τους Ηλία Μίχο, Γιάννη Σοφιανίδη και τη μητέρα του θύματος, τον δρόμο της φυλακής παίρνουν δύο από τους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο με την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης κατόπιν αμοιβής κατ' επανάληψη, μετά τις απολογίες τους ενώπιον εισαγγελέα και της 33ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. Και οι τρεις επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας, είτε σωματικής είτε ψυχολογικής.

Ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης και ο 34χρονος επιχειρηματίας κρίθηκαν προφυλακιστέοι παρά την κατηγορηματική τους άρνηση για τέλεση του κακουργήματος.

Ο 34χρονος που αποδέχεται ότι συναντήθηκε δύο φορές με το κοριτσάκι, επέλεξε μια άκρως προκλητική υπεράσπιση δηλώνοντας, μέσω της δικηγόρου Παναγιώτας Παντελεάκη, ότι «η 12χρονη είναι πολύ ψηλή, εύσωμη και φαίνεται 18-20 ετών».

Από την πλευρά του, ο 33χρονος φέρεται να αποδέχτηκε τις συναντήσεις με το παιδί, την αμοιβή ύψους 120 ευρώ, ωστόσο εμμένει ότι δεν υπήρξε «σωματική επαφή».

Ο τρίτος κατηγορούμενος, 36χρονος διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου της Αθήνας, θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που καλείται να αναλάβει την ποινική του μεταχείριση, μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υποστήριξε ότι το παιδί του συστήθηκε ως 17χρονη και μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι συναντήθηκε με κάποια ανήλικη τον Μάρτιο και όχι στις αρχές Ιουλίου όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριό του.

Δήλωση παιδεραστή Μίχου μέσα από τις φυλακές

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σχετικά με τον οίκο ανοχής, όπου φέρεται να βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη κατ' εξακολούθηση ο παιδεραστής Ηλίας Μίχος, ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στις φυλακές των Γρεβενών

«Δεν έχω πάει ποτέ την 12χρονη σε οίκο ανοχής. Δεν έχω καμία επαφή με την οικογένειά μου, δεν με έχουν επισκεφθεί, δεν θέλουν καν να μου μιλάνε» ισχυρίστηκε ο ίδιος, μιλώντας στο Mega.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ