ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά ο ιερέας στα Σεπόλια: Γνωρίζαμε τον Μίχο, καταδικάζουμε την ελεεινή ενέργεια

Ξεσπά ο ιερέας στα Σεπόλια: Γνωρίζαμε τον Μίχο, καταδικάζουμε την ελεεινή ενέργεια
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI (φωτογραφια αρχείου)

Οργισμένος με φήμες που τον εμπλέκουν στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, εμφανίστηκε ο ιερέας του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου στον Κολωνό, πατήρ Νικόλαος.

Μιλώντας για τον Ηλία Μίχο και τις σχέσεις που είχε μαζί του και με την ενορία του, ο πατήρ Νικόλαος, είπε ότι καταδικάζει «όλη αυτή την ελεεινή ενέργεια» και παρακάλεσε τα ΜΜΕ να αφήσουν ήσυχους κι αυτούς και τις οικογένειές τους καθώς όπως ανέφερε, «έχουμε και εμείς οικογένειας και “βιαζόμαστε” κι εμείς».

Μιλώντας για την γνωριμία τους είπε: «Γνωρίζαμε τον Μίχο γύρω στα 2-3 χρόνια. Τον συναντούσαμε 3-4 φορές τον χρόνο. Δύο φορές που συναντηθήκαμε φέτος έξω από το μαγαζί του, ήμασταν 40 άνθρωποι, ήταν η γιορτή του τον Ιούλιο και μας κάλεσε γιατί ήθελε ένα χτίσει το προφίλ του. Εγώ πήγα γιατί ένιωθα υποχρέωση απέναντι του γιατί βοηθούσε το ναό δίνοντας καθαριστικά».

Ο ιερέας επίσης σημειώνει ότι δεν γνωρίζει το κοριτσάκι. «Γίνεται ένας διασυρμός, ενώ δεν θα έπρεπε να γίνεται. Είμαι πατέρας δύο παιδιών κι έχω 3 εγγόνια, είναι ντροπή. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της».

Ο ιερέας επίσης έβαλε τέλος στις φήμες ότι πραγματοποίησε απόπειρα αυτοκτονίας και ότι εισήχθη σε νοκοκομείο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά, και πως ήδη έχει κινηθεί νομικά για όσα ψευδώς αναφέρθηκαν για το άτομό του.

«Από χθες διατείνεται πως είχα τάσεις αυτοκτονίας. Μετά ακούστηκε πως πήγα σε νοσοκομείο γιατί λιποθύμησα. Εσφαλμένα όλα αυτά, κακώς γίνονται. Βεβαίως καταδικάζουμε αυτή την ελεεινή ενέργεια που έγινε εκ μέρους του συγκεκριμένου. Δεν θα πω ούτε το όνομά του γιατί ανατριχιάζω. Να θυμάστε ότι κι εμείς έχουμε οικογένειες. Θα ήθελα να παρακαλέσω τα ΜΜΕ να μας αφήσουν ήσυχους και εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται», είπε για τις αναφορές για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Γιατί στοχεύουν το ναό και εμένα;» αναρωτήθηκε.

«Εγώ έχω ήδη στείλει εξώδικα. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Ο δικηγόρος μου έχει στείλει ήδη εξώδικα εκεί που έπρεπε να στείλει και ας μας εξηγήσουν πως υποστηρίζουν ότι εγώ προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Ας αποδείξουν ότι εγώ εισήχθη σε νοσοκομείο και να δούμε τι έχει να μας πει και η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Όσο για το αν η γειτονιά γνώριζε είπε: «Δεν είχαμε πάρει είδηση το κύκλωμα του Μίχου, αλλιώς θα το είχαμε καταγγείλει οι ίδιοι».

Παράλληλα ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή άλλου ιερέα, όπως φημολογείται, πως πρέπει να πάει «στο πυρ το εξώτερον» ενώ ζήτησε την άμεση καταδίκη του, όπως πρέπει να συμβεί με τον Ηλία Μίχο τον οποίο χαρακτήρισε ως εγκληματία.

«Γνωρίζαμε τον Μίχο περίπου δύο με τρία χρόνια. Τον συναντούσαμε τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο, αυστηρώς. Αυτό όταν εόρταζε ο ναός, Μεγάλη Εβδομάδα όταν ερχόταν ο κόσμος κι ερχόταν κι αυτός για να χτίσει ένα προφίλ. Δύο φορές που συναντηθήκαμε στη γιορτή του φέτος, στις 20 Ιουλίου, έξω από το μαγαζί του ήμασταν περίπου 40 άνθρωποι. Μας κάλεσε γιατί προφανώς ήθελε να χτίσει αυτό το προφίλ. Εγώ πήγα γιατί ένιωσα υποχρέωση απέναντί του, επειδή κατά καιρούς βοηθούσε τον ιερό ναό με κάποια προϊόντα καθαριστικά», πρόσθεσε.

«Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή παρακολουθείται εδώ και καιρό, για αυτό και λέω αφήστε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της γιατί θα γνωρίζει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις φωτογραφίες με τον Ηλία Μίχο, απάντησε: «Καλό μου παιδί, δεν είχα μόνο εγώ φωτογραφίες. Ο κύριος αυτός είχε φωτογραφηθεί με όλο τον Κολωνό. Δεν βλέπω να τρέχουν αλλού τα μέσα ενημέρωσης. Σε εμένα έρχονται, στοχεύουν τον Ναό. Γιατί βιάζουν τη δική μου ιδιωτικότητα και την οικογένειά μου; Εγώ έχω τρία εγγόνια. Τα δύο από αυτά ξεκίνησαν σχολείο προχθές. Θα μπορούσα να είμαι εκεί σαν παππούς, να χαίρομαι τα εγγόνια μου στις πρώτες ημέρες του σχολείου τους. Και κάθομαι και ασχολούμαι με έναν ανόητο, έναν εγκληματία, έναν άνθρωπο άκρως παραβατικό. Για ποιο λόγο; Γιατί μας έδωσε κάποια απορρυπαντικά, μια φορά το μήνα και ένιωσα υποχρέωση να βρεθώ στο μαγαζί του με άλλους 60 ανθρώπους; Δεν ήταν φίλους μου, δεν μοιραζόμουν τίποτα μαζί του, δεν είχαμε καμία τηλεφωνική επικοινωνία ποτέ. Μια φορά στις τόσες όταν επρόκειτο να με καλέσει, κι αν θα πήγαινα. Και δεν πήγαινα. Δύο φορές έτυχε να πάω, όταν και έβγαλε τις φωτογραφίες. Η μία ήταν στο μαγαζί του και μία την Πέμπτη το βράδυ, και την Παρασκευή τον συνέλαβαν. Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Ούτε την οικογένειά του. Με τη γυναίκα του είχα κάποιες σχέσεις γιατί ήταν αντιπρόεδρος στο δημοτικό διαμέρισμα εδώ της περιοχής μας. Αυτές οι σχέσεις ήταν άκρως τυπικές, στα πλαίσια των ενοριακών μας υποχρεώσεων».

Τέλος είπε: «Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή παρακολουθείται εδώ και καιρό, για αυτό και λέω αφήστε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της γιατί θα γνωρίζει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ