ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Τι έδειξε η ανάλυση στο υγρό

Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Τι έδειξε η ανάλυση στο υγρό
Τι αναφέρεται στο πόρισμα της χημικής ανάλυσης για το υγρό που έριξε η 38χρονη στον πρώην σύζυγό της EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τη σύσταση του καυστικού υγρούπου έριξε η 38χρονη στον πρώην σύζυγό της στο Ηράκλειο Κρήτης, αποκάλυψε η χημική ανάλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr στο πόρισμα της χημικής ανάλυσης αναφέρεται ότι αφού εξετάστηκε το δείγμα υγρής ουσίας, χρώματος καφέ, από γυάλινο βάζο, προέκυψε ότι περιείχε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων, γεγονός που συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος.

Το γεγονός ότι το δείγμα της υγρής ουσίας ήταν καφέ χρώματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα διαλύματα θειικού οξέος είναι άχρωμα, υποδεικνύει την πιθανή ανάμειξή του με κάποιο άλλο υγρό.

Παράλληλα, οι φθορές στο τζιν παντελόνι του θύματος και η ανίχνευση εξαιρετικά υψηλών συγκεντρώσεων θειικών ανιόντων στα υδατικά εκχυλίσματα "δείχνουν" πυκνό διάλυμα θειικού οξέος.

Όπως προκύπτει,πρόκειται για το γνωστό βιτριόλι, ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, καθώς και οξειδωτικό σε μεγάλες συγκεντρώσεις και υψηλές θερμοκρασίες. Όπως σημειώνεται,η εν λόγω ουσία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία, όπως και φαίνεται πως έχει προκαλέσει στον 36χρονο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, εμπύρετος, με σοβαρά προβλήματα και με κίνδυνο απώλειας οργάνων του.

Τι υποστηρίζει η 38χρονη

Από την πλευρά της η 38χρονη κατηγορούμενη, στις πρώτες δηλώσεις της, μέσω του δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα κατά την μεταφορά της στο εισαγγελέα στιςε 26 Οκτωβρίου, είχε δηλώσει ότι το καυστικό υγρόδεν ήταν βιτριόλι, αλλά «καθαριστικό».

Συγκεκριμένα ο κ. Λύτρας σε δηλώσεις του αμέσως μετά την παράδοση της στις Αρχές ανέφερε ότι η 38χρονη ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για μια μικρή ποσότητα υγρού, το οποίο πάντως όπως τόνισε δεν ήταν βιτριόλι, αλλά καθαριστικό.

«Το μόνο που μου έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί αρκετά πράγματα τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο υγρό, από αυτά που μας είπε, είναι ελάχιστης ποσότητας και είναι καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί» είχε αναφέρει ο κ. Λύτρας.

Παράλληλα είχε προσθέσει ότι πρόκειται για «μία κακοποιημένη γυναίκα, από τα λεγόμενά της. Έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της και μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο, δεν θέλω ακόμα να το πω θα το αναφέρει η ίδια , έγινε κάτι πάρα πολύ σοβαρό».

Η 38χρονη, εναντίον της οποίας ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε συνεντεύξεις της σε μέσα ενημέρωσης, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή όπως ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Κάμερες «έπιασαν» την 38χρονη

Να σημειωθεί ότι τις κινήσεις της 38χρονης έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να βγαίνει από το ξενοδοχείο με γρήγορα βήματα, να στρίβει αριστερά, να κινείται προς το λιμάνι και την τελευταία φορά που την «πιάνουν» κάμερες να βρίσκεται κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24, στο υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία δεν φαίνεται η γυναίκα να κάνει χρήση του κινητού της τηλεφώνου.

«Φορούσε μια φούστα και ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και από τον τρόπο που κινούνταν φαινόταν να θέλει να απομακρυνθεί γρήγορα από το σημείο» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

«Ίσως κατευθύνθηκε προς το λιμάνι, που είναι το πιθανότερο ή να ανέβηκε το δρόμο με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας. Αναζητούμε κάμερες και σε άλλα σημεία» κατέληξε αρμόδια πηγή.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του 36χρονου

Το καυστικό υγρό, προκάλεσε στον 36χρονο σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό και νοσηλεύεται στο Θριάσιο.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μιλώντας στο Star είχε πει πως πρόκειται για χημικό έγκαυμα από οξύ.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι. Το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια. Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο», είπε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ