ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία και στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Σεισμός στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία και στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου
Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, μετά από το σεισμό 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νότια Εύβοια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ / Eurokinissi

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, μετά από το σεισμό 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νότια Εύβοια αλλά και το «χορό» των μετασεισμών.

Νωρίτερα, o Δήμαρχος Καρύρστου, κ. Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας στο CNN Greece είπε ότι με απόφαση του δήμου «τα σχολεία στην Κάρυστο θα παραμείνουν κλειστά μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ» αλλά και τις δονήσεις που ακολούθησαν στην Εύβοια.

«Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους ενώ δεν έχουν σημειωθεί ζημιές» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι δονήσεις ήταν αισθητές από χθες το βράδυ, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Η σεισμική ακολουθία

Η αρχή με τις σεισμικές δονήσεις έγινε με αυτή των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 06:32 στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Ακολούθησε ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ