ΕΛΛΑΔΑ

Νύχτα έντασης στη Δυτική Αττική: Ρομα πυρπόλησαν κατάστημα ελαστικών και λεωφορείο

Νύχτα έντασης στη Δυτική Αττική: Ρομα πυρπόλησαν κατάστημα ελαστικών και λεωφορείο
Screen Grab/Facebook

Εκτεταμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές για τον πυροβολισμό σε βάρος 16χρονου από αστυνομικό.

Κλειστή παραμένει ακόμη η Περιφερειακή Αιγάλεω μετά τη φωτιά σε κατάστημα με ελαστικά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, περίπου στις 9 το βράδυ, διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους να μείνουν σε κλειστούς χώρους, καθώς εκλύθηκαν επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί.

Πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τις εστίες φωτιάς, δέχτηκαν πυρά στην περιφερειακή του Αιγάλεω, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν.

Στις φλόγες αστικό λεωφορείο - Απέσυρε τα λεωφορεία ο ΟΑΣΑ

Στα Άνω Λιόσια, νεαροί Ρομά πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, στην διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, Ρομά έκαψαν ολοσχερώς ένα αστικό λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως αποσύρει όλα τα λεωφορεία από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας.

Επεισόδια και στο Αγρίνιο

Σκηνικό έντασης στήθηκε και στο Αγρίνιο από ομάδα ατόμων Ρομά. Πυρπόλησαν κάδους, έκλεισαν την εθνική οδό, έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς.

Περί τις 7:20 το απόγευμα της Τετάρτης, σημειώθηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου. Οι Ρομά αποχώρησαν περί τις 8 μμ.

Στα επεισόδια συμμετέχουν 50 περίπου άτομα, κουκουλοφόρα τα περισσότερα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας η οποία έσπευσε με μεγάλη δύναμη.

Στο σημείο μάλιστα μεταφέρθηκαν και φλεγόμενοι κάδοι και λάστιχα που καίγονται ενώ κάποιοι Ρομά επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο σε διμοιρία της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ