ΕΛΛΑΔΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για το θάνατό του

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για το θάνατό του
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της κηδείας του ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi

Μια λιτή ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος πέθανε χθες, Τρίτη 10/1, σε ηλικία 82 ετών στο νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ».

Η οικογένεια Γλύξμπουργκ απλώς ότι πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο Υγεία και αναφέρει πως θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του και την ταφή του.

Η ανακοίνωση

Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.


Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.


Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,


Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων

Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Ως ιδιώτης θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, όπως αποφασίστηκε στην διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης (11/1).

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, κοντά στους προγόνους του ενώ ο ναός όπου θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία θα οριστεί κατόπιν συνεννόησης της κυβέρνησης με την οικογένεια Γλύξμπουργκ.

Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε, τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένειά του θα επιθυμούσε εκλιπών να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, σενάριο που τελικώς δεν προκρίθηκε από την κυβέρνηση.

Η στενή του οικογένεια -τα παιδιά του, τα εγγόνια του και οι δύο αδελφές του Ειρήνη και Σοφία- βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ