ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία στην Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Συμμορία στην Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή την Τρίτη (24/1) κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας dete.gr

Προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία τους οι έξι συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης στην Πάτρα.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, καλλιέργεια ναρκωτικών και κατοχή όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή την Τρίτη (24/1) κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dete.gr,άτομα του ανιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονταν στην περιοχή προς υποστήριξή τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο και για δύο τουλάχιστον χρόνια έκαναν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά ενώ υπενθυμίζεται πως στις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκε και εκρηκτικός μηχανισμός.

Ανάμεσά στους κατηγορούμενους βρίσκεται ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν. Οι συλληφθέντες ήταν συνολικά 7. Χθες το μεσημέρι απολογήθηκε η 24χρονη φοιτήτρια η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει επτά ληστείες, τρεις σε καταστήματα τραπεζών, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ και μία σε κατάστημα Super Market, δέκα κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και μια διάρρηξη σε σπίτι.

Τι είπε η 24χρονη

Με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες ελεύθερη η 7η εκ των συληφθέντων, η 24χρονη φοιτήτρια από την Αιτωλοακαρνανία.

Στην απολογία της είπε πως βρέθηκε τη λάθος ώρα στον λάθος τόπο και πως δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους 6 συλληφθέντες. Η φοιτήτρια από την Αιτωλοακαρνανία είχε λάβει προθεσμία την περασμένη Παρασκευή, όπως και οι υπόλοιποι για να απολογηθούν.

Τα άτομα του αναρχικού χώρου και τα όπλα

Όλοι οι συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από επιχείρηση στην Πάτρα είναι άτομα του αναρχικού χώρου είναι.

Πρόκειται για έξι άνδρες και μια γυναίκα, ανάμεσά τους και ο γιος του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη με την κωδική ονομασία Στέλιος και δύο αδέλφια.

Στα κρησφύγετά τους βρέθηκαν βιβλία αναρχικού περιεχομένου και τρομοκρατίας, καθώς επίσης και ιδιόχειρες σημειώσεις εγκληματικών ενεργειών.

Οι Αρχές Ασφαλείας εντόπισαν δύο όπλα CZ και τοκάρεφ, καθώς επίσης και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με πυροκροτητές.

Στη διάθεσή τους, όμως, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν και μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, περούκες, κράνη, καθώς επίσης και ασυρμάτους, όπου άκουγαν τις συχνότητες της ελληνικής αστυνομίας.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατάγονται από την περιοχή του Αγρινίου.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές φαίνεται στόχος να ήταν τράπεζες και σούπερ μάρκετ και προσπαθούσαν να είναι κοντά στα κρησφύγετά τους για να έχουν τη δυνατότητα να εξαφανιστούν με ασφάλεια ενώ πάντα χρησιμοποιούσαν τους ασυρμάτους για να έχουν εικόνα για τις κινήσεις της άμεσης δράσης.

Η δράση, όμως, της εγκληματικής οργάνωσης δεν περιοριζόταν στις ληστείες αλλά και περιλάμβανε και εμπόριο ναρκωτικών.

Μάλιστα, οι Αρχές εντόπισαν εγκατάσταση καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, την οποία διοχέτευαν σε πιάτσες ναρκομανών στην περιοχή της Πάτρας.

Στο κρησφύγετό τους εντοπίστηκαν επίσης αυτοκίνητα και μηχανές που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες.

Για την υπόθεση θα ενημερωθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει κυρίως οι ιδιόχειρες σημειώσεις αλλά και τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ