ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης: «Χάνει τη χρονιά, δεν κάνει κατ’ οίκον διδασκαλία» λέει η δικηγόρος της μητέρας

Βιασμός 12χρονης: «Χάνει τη χρονιά, δεν κάνει κατ’ οίκον διδασκαλία» λέει η δικηγόρος της μητέρας
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

«Η 12χρονη δεν πάει στο σχολείο, χάνει τη χρονιά. Ακόμη δεν της έχει δοθεί το μέτρο της κατ’ οίκον διδασκαλίας», λέει μεταξύ άλλων η δικηγόρος της 37χρονης μητέρας από τον Κολωνό που κατηγορείται για μαστροπεία της ανήλικης κόρης της.

Η συνήγορος από τον Κολωνό που εκπορνεύτηκε και είχε σεξουαλικές επαφές με ενήλικους άνδρες επί πληρωμή, κα Ασπασία Ταραχοπούλου, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον φόβο της ανήλικης να συναναστραφεί με άλλα άτομα, αλλά και την αναγνώριση της από άλλα παιδιά σε εξωσχολική δραστηριότητα, που την έφερε σε δύσκολη θέση.

Η κα Ταραχοπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού, αλλά σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι όπου μένει, κάνει δηλαδή 100 χιλιόμετρα κάθε φορά».

«Μετά από την ανακοίνωση της περιοχής όπου μένει η 12χρονη από την Υφυπουργό Εργασίας, υπάρχουν προβλήματα. Πάει σε μια εξωσχολική δραστηριότητα το παιδί, αλλά κάποια παιδιά αντιλήφθηκαν κα Ταραχοπούλου.

Η δικηγόρος είπε ότι «είναι στην “φυλακή” το παιδί, μαζί με τον άνθρωπο που το φροντίζει. Τιμωρείται το παιδί και υφίσταται ακόμη μια κακοποίηση. Δεν πάει στο σχολείο, έχει μια μικρή εξωσχολική δραστηριότητα, αλλά έχει φοβία να συναναστραφεί άλλα άτομα και κυρίως μεγαλύτερους άνδρες».

Σχετικά με την απόφαση για συνέχιση της προφυλάκισης της 37χρονης μητέρας της 12χρονης, η δικηγόρος είπε ότι «δεν ήταν αναμενόμενη η απόφαση και αυτό φαίνεται από την εισηγήτρια, που απεφάνθη ότι οι ενδείξεις για την ενοχή της μητέρας είνι αποδυναμωμένες, όμως δυστυχώς μειοψήφησε και η απόφαση ήταν 2-1 στο τριμελές συμβούλιο, υπέρ της συνέχισης της προφυλάκισης της μητέρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ