ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: 15χρονη επινόησε τον βιασμό της επειδή άργησε να γυρίσει σπίτι

Κρήτη: 15χρονη επινόησε τον βιασμό της επειδή άργησε να γυρίσει σπίτι
Η 15χρονη φέρεται να ανακάλεσε την αρχική καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένας βιασμός Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Την καταγγελία της για βιασμό της ανακάλεσε 15χρονη από το Ηράκλειο Κρήτης, καθώς σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα για να δικαιολογήσει την αργοπορία της στο σπίτι. 

Το διπλό βιασμό του παιδιου της σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr, είχε καταγγείλει η μητέρα γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αφού η κόρη της είχε φύγει νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας για να συναντήσει μια φίλη της και δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι.

Η 15χρονη εμφανίστηκε στο σπίτι μετά τις 10 τη νύχτα και έδειχνε να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Έτρεμε και έκλαιγε με λυγμούς. Εκμυστηρεύθηκε στους οικείους της ότι ενώ περίμενε τη φίλη της, την πλησίασαν δύο νεαροί και την απείλησαν για να τους ακολουθήσει. Την οδήγησαν κοντά στο σχολικό συγκρότημα της οδού Μποφόρ και εκεί την κακοποίησαν. Φέρεται να είπε ότι δεν τους γνωρίζει αν και τους έχει δει έξω από το σχολείο της.

Η σοβαρότατη καταγγελία κινητοποίησε την αρμόδια υπηρεσία, και η ανήλικη κλήθηκε να δώσει κατάθεση μήπως και διαφωτίσει τις έρευνες ως προς τους υπόπτους.
Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τελικά, και μετά την επίδειξη κάποιων στοιχείων αλλά και τη φωτογραφία του φίλου της, η 15χρονη φέρεται να ανακάλεσε την αρχική καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένας βιασμός.

Αν και σε ό,τι αφορά την αυτόφωρη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερη με εισαγγελική εντολή λόγω ανηλικότητας, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελέα που θα αποφανθεί για τη ποινική μεταχείριση του κοριτσιού.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες οι Αρχές κλήθηκαν να χειριστούν άλλη υπόθεση που αφορούσε στην καταγγελία νεαρής στο Ηράκλειο για ληστεία σε βάρος της από οδηγό ταξί.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι δεν ίσχυε, και ότι επινόησε ληστεία για να δικαιολογήσει την αργοπορία της, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ