ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ντράμερ: 5 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια, χωρίς αναστολή

Δίκη ντράμερ: 5 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια, χωρίς αναστολή
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 12 ετών INTIME

Κάθειρξη 5 χρόνων χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 70χρονο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ.

Ο 70χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή όπου βρισκόταν ήδη προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση ασέλγειας με θύματα τέσσερα ανήλικα κορίτσια κατά το χρονικό διάστημα 2007- 2015 σε κάμπινγκ της Ηλείας, όπου παραθέριζε.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για γενετήσιες πράξεις με 6χρονο κορίτσι στον Ωρωπό, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Στην απόφαση μειοψήφισαν 3 ένορκοι που έκριναν ότι είναι αθώος λόγω αμφιβολιών. Ωστόσο, στη συνέχεια το δικαστήριο χορήγησε στον κατηγορούμενο δυο ελαφρυντικά με την ποινή του να μειώνεται από 12 χρόνια κάθειρξης στον πρώτο βαθμό, σε πέντε έτη.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 70χρονο, οι δικαστές αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο 70χρονος που δικάζεται σε πρώτο βαθμό και είναι προσωρινά κρατούμενος για δεύτερη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων, επιστρέφει στην φυλακή έχοντας πλέον μία εκτιτέα ποινή.

Την ενοχή του είχε προτείνει ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στον Ωρωπό, είχε προτείνει την περασμένη Δευτέρα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να «διορθώσει το δικονομικό ατόπημα» του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και να μη χορηγήσει αναστολή στον 70χρονο κατηγορούμενο. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας και για να προσθέσει:

«Ο κατηγορούμενος διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικο κόσμο με απουσία ενός αξιακου αισθήματος και απουσία ενόχων. Όλα αυτά συνδυάζονται με μια χειριστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και προς το δικαστήριο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε 12 έτη. Θεωρώ ότι με την απόφαση του όμως ταυτόχρονα διέπραξε μια δικονομική αντίφαση και ένα ατόπημα. Τον έκρινε ένοχο και παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό το ατόπημα καλείστε σήμερα να εξομαλύνετε και να καταργήσετε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ