ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Σε γιορτινούς ρυθμούς βρίσκεται η Πάτρα ενόψει και των τελευταίων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού που κορυφώνονται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας INTIME / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Σε γιορτινούς ρυθμούς βρίσκεται η Πάτρα ενόψει και των τελευταίων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού που κορυφώνονται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Οι χιλιάδες επισκέπτες που ήδη βρίσκονται στην περιοχή, φόρεσαν τα αποκριάτικα κοστούμια τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους από το βράδυ της Παρασκευής (24/02) για να διασκεδάσουν ενόψει του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της χώρας. 

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (24/02) τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ με προορισμό την Πάτρα, την «βασίλισσα του Καρναβαλιού» ξεκινούσαν κάθε 5 λεπτά, ενώ από το πρωί του Σαββάτου, τα λεωφορεία αναχωρούν για Πάτρα μόλις γεμίσουν από κόσμο.

Πάντως από το βράδυ της Παρασκευής, οι επισκέπτες που ταξίδεψαν στην Πάτρα απόλαυσαν ένα σπάνιο και εντυπωσιακό θέαμα στους δρόμους της πόλης, κατά την έναρξη του τριημέρου της κορύφωσης, σύμφωνα με το tempo24.news.

Ειδικότερα, λίγο πριν από την συναυλιακή εμφάνιση του Goran Bregovic και της Wedding and Funeral Band στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου, στην καρναβαλική βραδιά της Παρασκευής, η πρώτη φαντασμαγορική εμφάνιση των αρμάτων του Δήμου ενώπιον του κοινού μέσω της ξεχωριστής παρέλασής τους στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αποτέλεσε κυρίαρχο καλλιτεχνικό, ψυχαγωγικό αλλά και θεαματικό γεγονός ανεβάζοντας στα ύψη το καρναβαλικό θερμόμετρο και προκαλώντας τον θαυμασμό και τα βλέμματα καρναβαλιστών και θεατών.

Τρία χρόνια μετά την πανδημία, η παρέλαση των φωταγωγημένων καρναβαλικών αρμάτων, έδωσε το στίγμα των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 24ωρα, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Πολυφωνικής και τη συμμετοχή του σπουδαίου και καταξιωμένου Helix Action Theatre, κορυφαίου εκπροσώπου του θεάτρου δρόμου, που παρουσίασε το ξεχωριστό θέαμα δρόμου με τη μορφή παρέλασης «Όλα Λευκά».

Ηθοποιοί και μουσικοί με κρουστά και πνευστά όργανα, ψηλά ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και Πιερότοι συνέθεσαν μια μαγική εικόνα, σκορπώντας χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ