ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δραματική κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δραματική κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Περίπου 30 άτομα, περιμένουν να δώσουν δείγμα DNA για την ταυτοποίηση των νεκρών CNN Greece/Αλέξανδρος Γαστεράτος

Τραγική είναι η κατάσταση στο Γενικό Nοσοκομείο Λάρισας, το οποίο αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς αυτήν την στιγμή της ανείπωτης τραγωδίας του δυστυχήματος των Τεμπών, μετά την σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέσα από το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας- στο οποίο σημειωτέον βρέθηκαν τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η υφυπουργός Υγείας υπεύθυνη για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη- έχουν συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός γονιών που αναζητούν τα παιδιά τους και ανθρώπων που αναζητούν τους δικούς τους συγγενείς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο έρχονται διαρκώς σακούλες με σορούς.

Συγγενείς θα δώσουν δείγμα DNA για την ταυτοποίηση των νεκρών

Επίσης, στο νοσοκομείο έχουν συγκεντρωθεί οι άνθρωποι που πρέπει να δώσουν δείγμα DNA για ταυτοποίηση και να αναγνωρίσουν τις σορούς. Αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Λάρισας βρίσκονται 36 αταυτοποίητοι σοροί, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, καθώς είναι διαμελισμένοι και απανθρακωμένοι.

Να σημειωθεί ότι συνολικά οι άνθρωποι που έχουν καταλήξει από το δυστύχημα είναι 38, δύο δηλαδή επιπλέον, από το σύνολο των 36 σορών που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη στο liveblog του CNN Greece

Για το σκοπό αυτό έχει θεσπιστεί διαδικασία για λήψη DNA από τους συγγενείς, η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρεις περίπου ώρες. Αυτή την στιγμή βρίσκονται 30 άνθρωποι στην λίστα αυτή, που περιμένουν να δώσουν δείγμα DNA. Η ανακοίνωση των δειγμάτων θα γίνει αύριο, σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες.

Οι συγγενείς αναμένεται μετά τη διαδικασία λήψης DNA να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ