ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Με ειδική ψυχολόγο η παραλαβή των σορών - Ενημερώθηκαν οι πρώτες οικογένειες

Τέμπη: Με ειδική ψυχολόγο η παραλαβή των σορών - Ενημερώθηκαν οι πρώτες οικογένειες
Οι συγγενείς των θυμάτων θα ενημερώνονται όταν ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση των σορών EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MOTIONTEAM

Η επώδυνη διαδικασία ενημέρωσης των οικογενειών που έχασαν τους αγαπημένους τους στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece στις 22:25 το βράδυ της Πέμπτης, με τη μέθοδο DNA είχαν πραγματοποιηθεί 32 ταυτοποιήσεις.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, ήδη ενημερώθηκαν οι τέσσερις πρώτες οικογένειες.

Όπως σημείωσε, όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA.

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου, αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη», ανέφερε και συνέχισε μιλώντας για τη διαδικασία ταυτοποίησης και ενημέρωσης των οικογενειών:

«Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα- προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

»Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

»Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

»Οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση θα ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού.

»Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

»Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεκινήσει ήδη με την ενημέρωση των πρώτων 4 οικογενειών.

«Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας» κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ