ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τρισάγιο για τα θύματα – Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέμπη: Τρισάγιο για τα θύματα – Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας, θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI

Στο τρισάγιο της Μητρόπολης Αθηνών στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, παραβρέθηκε την Κυριακή 5/3 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων τελέστηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Συγγνώμη» Μητσοτάκη για τα Τέμπη: Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα

Μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους και πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, ζητεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ζητά συγγνώμη προσωπικά αλλά και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, «γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς».

Ο κ. Μησοτάκης τονίζει ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα, καθώς αν το έργο της της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί.

«Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Διαβεβαιώνει για ταχύτατη διερεύνηση της τραγωδίας και απόδοση ευθυνών. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν μάλιστα παρεμβάσεις για την άμεση βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης.

«Όμως, ούτε αυτά φτάνουν. Θα ζητήσω αμέσως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα. Και θα αγωνιστώ για να έχουμε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθέτει ακόμη, πως θα προτείνει σε όλα τα κόμματα να δεσμευθούν από τώρα ότι, στην επόμενη Βουλή, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία. «Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια πρέπει να τα κάνουμε τώρα και γρήγορα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ