ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τι λέει ο γιατρός που χορήγησε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Τέμπη: Τι λέει ο γιατρός που χορήγησε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ
Σε κάθε περίπτωση οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας

Από γιατρό Επιμελητή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου φέρεται να πήρε το χαρτί για την αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, αμέσως μόλις έγινε πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Ο Δ/ντης της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο Νικολάου, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ., ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια. Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο Νικολάου εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, δεδομένου, ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια είχε “άνωθεν εντολή” προκειμένου να εξυπηρετήσει “καλή τη πίστει” τον ανώτερό του. Να σημειωθεί επίσης ότι με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία όλων των ελληνικών σιδηροδρόμων από τον σταθμό της Λάρισας μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ