ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού: Κατά κύματα τα μηνύματα συμπαράστασης

Αγωνία για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού: Κατά κύματα τα μηνύματα συμπαράστασης
Σε άμορφη μάζα μετατράπηκαν τα πρώτα βαγόνια του τραίνου μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη που έστειλε στο θάνατο 57 ανθρώπους

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού του τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμοξοστοιχία στα Τέμπη στέλνοντας στο θάνατο 57 ανθρώπους.

Τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης κατακλύζουν το διαδίκτυο, ενώ ο ίδιος δίνει σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο 20χρονος φοιτητής στο ΑΠΘ, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης από το Βόλο, ταξίδευε στο μοιραίο «πρώτο βαγόνι» του φονικού τρένου στα Τέμπη, από το οποίο δεν γλίτωσε κανένας επιβάτης. Ήταν ο μόνος ο οποίος σώθηκε σαν από θαύμα.

Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και για το λόγο αυτό, γλύτωσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Ωστόσο, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία οι γιατροί τον έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία.

Στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται οι γονείς, οι συγγενείς του και όλη η κοινωνία του Βόλουπου προσεύχεται για τον 20χρονο.

Ενδεικτικό του κύματος αγάπης και συμπαράστασης στον νεαρό φοιτητή που δίνει μάχη για τη ζωή του είναι τα δεκάδες μηνύματα που δέχεται στο λογαριασμό του στο facebook με ευχές να καταφέρει να βγει νικητής.

Ορισμένα από τα μυνήματα που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr:

Το μήνυμα του πατέρα του

«Η κατάσταση του Γεράσιμου είναι σταθερή. Δεν υπάρχει βελτίωση αλλά ούτε και επιδείνωση. Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξη» είναι το μήνυμα του πατέρα του Γεράσιμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ