Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που επέστρεψαν από το Σουδάν
Ανανεώθηκε:
Για τις εφιαλτικές στιγμές στο Χαρτούμ και τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρουν διέξοδο διαφυγής μίλησαν οι Έλληνες που επέστρεψαν από την κόλαση του Σουδάν.
Η Αλεξάνδρα Καλομέρη είναι η γυναίκα που με το κινητό της τηλέφωνο μετέφερε σε όλο τον κόσμο τις δραματικές στιγμές που ζούσαν για μέρες χωρίς προμήθειες μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία. «Δεν πιστεύω ότι ζω με στοιχειώνουν οι βόμβες» λέει, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Με την βοήθεια ενός μουσουλμάνου, έστειλε ένα αυτοκίνητο, αν και είχαν γίνει συνεννοήσεις με τον στρατό, χτύπησαν το αυτοκίνητο, δύο φορές, μέσα από την κόλαση περάσαμε. Καρφωμένες οβίδες και ρουκέτες στους τοίχους της Μητρόπολης και δεν είχαν εκραγεί. Ήταν ένα θαύμα» είπε ακόμη.
«Είναι η αδελφή μου με τα παιδιά, τώρα περιμένω τον άνδρα μου» λέει η Κρίστι Χασάν Αλί που έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον στρατό και σε παραστρατιωτικούς στο Σουδάν, απειλώντας να βυθίσει ολόκληρη την ανατολική Αφρική σε ανθρωπιστική κρίση, μπήκε στην τρίτη εβδομάδα.
Εκπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα επιταγών βιβλίων από την ΔΥΠΑ
01:00
ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
00:30
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52