ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2023: Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση

Βάσεις 2023: Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τέλος στην αγωνία των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένεται να δοθεί αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, ώστε οι μαθητές να υπολογίσουν σε ποιά πανεπιστημική  σχολή έχουν περάσει.  

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να μάθουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν εισαχθεί είτε μέσω sms στο κινητό τους, εφ' όσον είχαν προβεί τις απαραίτητες ενέργειες εγγραφής στη σχετική πλατφόρμα, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο με κεφαλαία).

Οπως έχει δηλώσει στο CNN Greece ο εκπαιδευτικός Γιώργος Χατζητέγας φέτος δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες χρονιές τέτοιες που θα αλλάξουν την εικόνα των εισακτέων στα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Χατζητέγας επαναλαμβάνει πως εκείνο που θα κρίνει τον αριθμό εισακτέων, είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. «Η ΕΒΕ είναι το δρεπανηφόρο άρμα που κόβει το 1/3 των υποψηφίων από τα ΓΕΛ: Παλαιότερα όταν δεν υπήρχε η ΕΒΕ το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ