Για τρομοκρατικές ενέργειες στη Σουηδία προειδοποιεί το Βρετανικό ΥΠΕΞ
Ανανεώθηκε:
Τον κίνδυνο για τρομοκρατικές ενέργειες στη Σουηδία, ελλοχεύουν τα πρόσφατα περιστατικά καύσεων του Κορανίου, όπως προειδοποιεί η διπλωματία της Βρετανίας τους πολίτες που επισκέπτονται τη σκανδιναβική χώρα.
Ειδικότερα, σε επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε την Κυριακή (13/8) επισημαίνεται πως οι σουηδικές αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν επιθέσεις και συνέλαβαν υπόπτους.
«Πρέπει να επαγρυπνείτε το τρέχον διάστημα», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας τονίζοντας πως «τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να διαπράξουν επιθέσεις στη Σουηδία».
Σε ανακοίνωσή του με την οποία κατέγραψε την επικαιροποιημένη οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας, Χένρικ Λάντερχολμ, επιβεβαίωσε το αυξημένο επίπεδο απειλής για τη χώρα μετά τις καύσεις αντιτύπων του Κορανίου.
Εξήγησε πως η έφοδος στη σουηδική πρεσβεία στο Ιράκ τη 19η Ιουλίου, η απόπειρα επίθεσης στη σουηδική πρεσβεία στον Λίβανο την 9η Αυγούστου και η επίθεση με όπλο εναντίον υπαλλήλου σουηδικού προξενείου στην Τουρκία την 1η Αυγούστου τεκμηριώνουν την εκτίμηση.
Παράλληλα, η διπλωματία των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης πως είναι πιθανόν να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη Σουηδία στην πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία της, τον Ιούλιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καύση Κορανίου: Σουηδία και Δανία αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν τη μουσουλμανική οργή
ΕΕ: Ενέργειες όπως το κάψιμο του Κορανίου δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες της Ευρώπης
SPONSORED
Η BYD θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη
09:15
Marina Handovic: Στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδας στις διεθνείς δραστηριότητες της Mondelez
09:03
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: 55χρονος Βρετανός πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο και κατέρρευσε
08:58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση «Θερισμός» - Πώς έβγαλαν 2,5 εκατ. σε 5 χρόνια
08:58