ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Ενέργειες όπως το κάψιμο του Κορανίου δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες της Ευρώπης

ΕΕ: Ενέργειες όπως το κάψιμο του Κορανίου δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες της Ευρώπης
To κάψιμο του Κορανιού έχει πυροδοτήσει εντάσεις και οργισμένες διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο AP Photo/Arshad Butt

Το κάψιμο του Κορανίου είναι προσβλητικό και πρόκειται για απερίσκεπτη ενέργεια που διαπράχθηκε από λίγα άτομα, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ναμπίλα Μασράλι, προσθέτοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες πάνω στις οποίες η ΕΕ έχει οικοδομηθεί.

Παράλληλα, επανέλαβε τις δηλώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος είχε επισημάνει ότι μετά τις πρόσφατες ενέργειες ατόμων στην Ευρώπη που προσέβαλαν πολλούς μουσουλμάνους, η ΕΕ επαναλαμβάνει την σθεναρή και αποφασιστική απόρριψη κάθε μορφής υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και μισαλλοδοξίας.

«Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό περιλαμβάνει τον σεβασμό για άλλες θρησκευτικές κοινότητες» είχε τονίσει ο Μπορέλ, καθώς και ότι «η βεβήλωση του Κορανίου ή οποιουδήποτε άλλου ιερού βιβλίου είναι προσβλητική, ασεβής και ξεκάθαρη πρόκληση. Οι εκφράσεις ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ