ΕΛΛΑΔΑ

Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση φιδιών στη Θεσσαλονίκη - 80 κλήσεις από τον Μάρτιο

Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση φιδιών στη Θεσσαλονίκη - 80 κλήσεις από τον Μάρτιο
Unsplash

Έως και 80 κλήσεις από τον Μάρτιο δέχθηκαν οι αρμόδιες Αρχές, προκειμένοτ να απομακρύνουν φίδια στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και στον υπόλοιπο νομό.

Η συχνότητα εμφάνισης των ερπετών είναι μεγαλύτερη από το παρελθόν για τα δεδομένα της εποχής.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι τις τελευταίες τρεις μέρες, η εθελοντική ομάδα Animal Rescue and Defence Squad χρειάστηκε να μεταβεί σε τρία διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης για να απομακρύνει ερπετά που είχαν κρυφτεί σε αυτοκίνητα, με έναν εκ των ιδρυτών της ομάδας να τονίζει «έχουμε ένα περιστατικό την ημέρα».

Ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να μην προκαλεί ανησυχία καθώς δεν αποδίδεται σε υπερπληθυσμό των φιδιών στην περιοχή αλλά στην απότομη άνοδο της θερμοκρασίας μετά από μια κρύα άνοιξη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πρόσφατα στην περιοχή του Λαγκαδά είχαμε την απελευθέρωση στο φυσικό περιβάλλον από ομάδα διάσωσης ζώων ενός φιδιού, μιας οχιάς, που είχε τρυπώσει στο ρολόι ενός σπιτιού.

Τι συνιστούν οι ειδικοί σε περίπτωση που βρεθούμε μπροστά σε ένα φίδι

Καταρχάς μένουμε ακίνητοι. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που θα μας θέσει σε κίνδυνο και καλούμε την Πυροσβεστική, την αστυνομία ή την ομάδα διάσωσης.

Για να μην έχουμε όμως σχετικά ατυχήματα καλό είναι όταν κάνουμε εργασίες σε εξωτερικό χώρο να φοράμε γάντια και γαλότσες.

Επίσης σημαντικό είναι να καθαρίζουμε τους χώρους γύρω από το σπίτι μας για να μην μπορούν να βρουν εκεί καταφύγιο τα ερπετά.

Τέλος είναι απαραίτητο να μην παρεμβαίνουμε στο βιότοπο των φιδιών αν δε θέλουμε να τα συναντήσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ