ΕΛΛΑΔΑ

Αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας βιασμού από τον «Δράκο των Εξαρχείων»: Το κορίτσι ήταν σε σοκ

Αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας βιασμού από τον «Δράκο των Εξαρχείων»: Το κορίτσι ήταν σε σοκ
Eurokinissi

Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα το πρωί της Δευτέρας από τα χέρια του 23χρονου «Δράκου των Εξαρχείων», ο οποίος είχε επιχειρήσει ακόμη δυο επιθέσεις και συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, περιέγραψε το τρομακτικό περιστατικό.

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», τόνισε ο κ. Φώτης Τασόπουλος στην ΕΡΤ.

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους».

Αξίζει να σημειωθεί πως 10 λεπτά αργότερα από την επίθεση ο δράστης επιτέθηκε και σε ακόμη μία κοπέλα, μία 27χρονη δικηγόρο.

«Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…»

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, αλλά όπως σημειώνει «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη».

«Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές»

«Πήγε να με βιάσει έλεγε και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Τασόπουλος όταν πήγε κοντά του το θύμα μετά την επίθεση.

Είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο

Ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο «δράκος των Εξαρχείων» που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις σε γυναίκες τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είναι 23χρονος Σύρος που αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο από τις φυλακές Γρεβενών. Είχε φυλακιστεί για επίθεση σε βάρος γυναίκας.

Για την ταυτοποίησή του συνέβαλαν τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται η δράση του σε βάρος γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων»

Παράλληλα, νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων», εξασφάλισε το CNN Greece.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία, μετά την ταυτοποίησή του, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στα Εξάρχεια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου προκειμένου να εντοπίσει τον 23χρονο που φαίνεται να επιτέθηκε σε γυναίκες - υποψήφια θύματα με στόχο να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας - που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν - να βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και να περιφέρεται. Λίγο πιο πέρα διακρίνεται μία γυναίκα.

Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται να επιτίθεται στη γυναίκα, προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει μπροστά στο ασανσέρ. Η γυναίκα, η οποία εργάζεται ως γιατρός σε ιατρείο, αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με έναν άλλο συνάδελφό της γιατρό να ακούει και να σπεύδει για βοήθεια.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου σε βάρος μιας 13χρονης. Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Μία ημέρα μετά, νωρίς το πρωί, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις που φαίνεται, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων να είναι ο ίδιος δράστης. Πρώτο θύμα, η 29χρονη. Απτόητος συνέχισε μέχρι την οδό Ζωοδόχου Πηγής όπου επιτέθηκε σε μία 27χρονη. Το θύμα αντιστάθηκε, απελευθερώθηκε και ο δράστης τράπηκε πάλι σε φυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ