ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Νέο βίντεο από την επίθεση κατά του αστυνομικού - Χούλιγκανς τρέχουν να κρυφτούν

Ρέντη: Νέο βίντεο από την επίθεση κατά του αστυνομικού - Χούλιγκανς τρέχουν να κρυφτούν
ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στη δημοσιότητα έρχεται νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στου Ρέντη, λίγο μετά την επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, μετά τον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο Alpha από κάμερα ασφαλείας, διακρίνονται δύο άτομα να φεύγουν από το σημείο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ο πρώτος τρέχει από το πεζοδρόμιο και κρύβεται πίσω από ένα βανάκι, ενώ ο δεύτερος κρύβεται σε στενό της περιοχής και τρέχει στον δρόμο ώστε να μην πιαστεί από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω βίντεο μαζί με άλλα, εξετάζεται από τις Αρχές οι οποίες ψάχνουν τόσο τον «καθοδηγητή» όσο και άλλα πρόσωπα που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Οικονόμου: Έχουμε στοιχεία για το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς

Στο μεταξύ, για τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που προμήθευσε στον 18χρονο και στους υπολοίπους τα «όπλα» με τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα βόλει Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στου Ρέντη, μίλησε ο υπουργός, Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Όταν κάτι δεν καλά συνολικά σε έναν χώρο, δεν μπορείς να πεις ότι είναι εκτός των ευθυνών», δήλωσε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα δεν είναι όλα τα πράγματα ίδια και δεν θα ήταν σωστό να λέμε ελαφρά τη καρδία ότι έχει ευθύνη ο Α, ο Β, ο Γ. Υπάρχει όμως χωρίς αμφιβολία μία αίσθηση και νομίζω ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης θα φτάσει και σε αυτά, με βάση διάφορα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και που αν χρειαστεί θα ψάξουμε να βρούμε και να προσκομίσουμε, ότι τουλάχιστον υπάρχει μία ανοχή, αν όχι σε πολλές περιπτώσεις μία υποκίνηση από διάφορους κύκλους αυτών των ακραίων συμπεριφορών, αυτών των οπαδών, αυτών των φιλάθλων. Και από την άλλη για να το πούμε και ολόκληρο καταλήγουν στο τέλος να είναι και όμηροί τους. Εδώ δηλαδή αυτή η παράνοια και ο κατήφορος του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία πολλά χρόνια οδήγησε σε αυτή την ιστορία, να έχουν εκθρέψει στρατούς τέτοιους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι φετινό, περσινό ή προπέρσινο, είναι σε βάθος δεκαετίας και από ένα σημείο και μετά να μην μπορούν να τους ελέγξουν σε όλη τους την έκταση. Να έχουν καταστεί όμηροι οι ίδιοι, εδώ έχουμε φτάσει και τώρα έχουμε ξεπεράσει κάθε ίχνος και κάθε λογική και το λέω ως ένας άνθρωπος που μου αρέσει το ποδόσφαιρο, που έχω ζήσει στα γήπεδα, που καταλαβαίνω τους ανθρώπους που είναι εκεί. Δεν μπορεί για ένα γκολ που δεν μέτρησε ή για ένα οφσάιντ που δεν δόθηκε να δημιουργούμε την αίσθηση ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα. Υπάρχουν όρια», τόνισε.

«Υπάρχουν ενδείξεις από δημοσιεύματα που προσκόμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού σε βάθος χρόνου, εάν αυτά συνιστούν καθαρή υποκίνηση ή αν δεν συνιστούν, ενθάρρυνση ή οτιδήποτε άλλο, είναι κάτι που θα καθοριστεί από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Εχουμε στοιχεία για το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ