ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Μυστήριο το κίνητρο του φόνου - Φως αναμένεται να ρίξουν τα κινητά

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Μυστήριο το κίνητρο του φόνου - Φως αναμένεται να ρίξουν τα κινητά
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στο κινητό της 39χρονης που μαχαίρωσε τον 43χρονο έξω από το σπίτι του στη Χαλκίδαόσο και στο κινητό του θύματος, έχει ζητήσει η Αστυνομία, προκειμένου να ρίξει φως στο κίνητρο της δολοφονίας που παραμένει ακόμα άγνωστο.

Η 39χρονη κατηγορούμενη, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας ενώ της έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία αύριο Τετάρτη (24/1) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Για την ώρα η ίδια δεν έχει αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στο στυγνό έγκλημα.

«Ό,τι έχω να πω θα τα πω στον ανακριτή», επιμένει να λέει η ίδια σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evima.gr. Λίγο καιρό πριν, η 39χρονη είχε εκμυστηρευτεί στους γονείς της πως είχε συμβεί ένα περιστατικό μεταξύ εκείνης και του 43χρονου που την στιγμάτισε και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει.

Ο πατέρας της ισχυρίστηκε την Κυριακή (21/1) ότι ο 43χρονος είχε βιάσει την κόρη του και πως το τελευταίο διάστημα διέδιδε ανυπόστατες φήμες στο χωριό ότι έχουν ερωτικές σχέσεις.

Ωστόσο, η 39χρονη κατηγορούμενη διαψεύδει τα λεγόμενά του και ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν μίλησε στους γονείς της για βιασμό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος και προσωπικός φίλος του άτυχου άντρα, Αθανάσιος Τάρτης, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ουδέποτε δεσμός μεταξύ της κατηγορουμένης και του 43χρονου και τονίζει ότι τα αίτια του εγκλήματος στη Χαλκίδα, πρέπει να αναζητηθούν στην κακοποίηση από τον σύζυγο της, που φέρεται να υφίστατο η ίδια τα τελευταία χρόνια.

«Τίποτα δεν την βασάνιζε 15 χρόνια, τίποτα απολύτως. Είναι μια δικαιολογία που εφευρέθηκε για να καλύψει την πράξη της. Τα σενάρια δημιουργούνται για να καλύψουν τα αδικαιολόγητα. Ουδέποτε υπήρξε δεσμός ούτε σχέση του θύματος με την 39χρονη», δήλωσε ο κ. Τάρτης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και προσθέτει: «Δεν έχει λογική αυτό που λέει η 39χρονη, γιατί αλλιώς δεν θα πήγαινε εκείνη και ο άντρας της στον γάμο του θύματος. Δεν είχε πάει όλο το χωριό, ήταν λίγοι οι καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους η 39χρονη και ο άνδρας της».

Χθες (22/1) ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι το θύμα μαζί με την σύζυγο του, έξι μήνες μετά τον γάμο τους, πήγαν στο γραφείο του ζητώντας να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα στην 39χρονη, επειδή παρενοχλούσε τον 43χρονο κι εκείνος τους πρότεινε αντί αυτού να ενημερώσουν τον σύζυγο της, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος του 43χρονου, όπως και έγινε.

Απολογείται την Τετάρτη η 39χρονη

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, πήρε η 39χρονη μητέρα δύο παιδιών που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 43χρονο άνδρα, το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Χαλκίδας.

Η 39χρονη γυναίκα πέρασε το κατώφλι της εισαγγελίας Χαλκίδας λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Κυριακής, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί η πελάτισσα του την Τετάρτη.

«Δυστυχώς, πρόκειται για ένα πολύ καλά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο έγκλημα. Η δράστης είχε παρακολουθήσει το θύμα, ήξερε τι ώρα φεύγει για να πάει στη δουλειά του, τον περίμενε έξω από το σπίτι του και τον χτύπησε με δύο μαχαίρια που είχε φέρει μαζί της από το χωριό που απέχει περίπου 20 χλμ από τη Χαλκίδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος, Θανάσης Τάρτης, για να συμπληρώσει ότι: «Ο σύζυγός της με κάλεσε να την εκπροσωπήσω, είναι σοκαρισμένος και ο ίδιος».

Παράλληλα ο δικηγόρος της 39χρονης ανέφερε ότι τόσο η οικογένεια της όσο και η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το άγριο έγκλημα σε βάρος του 43χρονου επιχειρηματία.

«Ο σύζυγός της (39χρονης) με κάλεσε να την εκπροσωπήσω, είναι σοκαρισμένος και ο ίδιος. Είναι μία οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά. Η ίδια είναι σε μία κατάσταση σοκ, προσπαθεί να βάλει τη σκέψη της σε μία σειρά. Δεν έχει πει τα κίνητρα της και τον σκοπό της» δήλωσε.

Την ίδια στιγμή η γυναίκα του θύματος που είδε από το μπαλκόνι του σπιτιού της να σκοτώνουν τον άντρα της μέσω του δικηγόρου της δήλωσε:

«Είμαι συντετριμμένη, ήξερα πως αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον άντρα μου. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο».

Το χρονικό του εγκλήματος

Το στυγερό έγκλημα έγινε την Δευτέρα (20/1) στο κέντρο της Χαλκίδας, όταν ο 43χρονος κατέβηκε από το διαμέρισμα που μένει με την σύζυγό του και κατευθύνθηκε προς το επαγγελματικό αυτοκίνητό του με σκοπό να μεταβεί στη δουλειά του.

Εκεί τον περίμενε η 39χρονη η οποία του επιτέθηκε με τα μαχαίρια που κρατούσε. Τού κατάφερε αρκετές μαχαιριές με τα δύο μαχαίρια που κρατούσε ενώ ο 43χρονος άρχισε να τρέχει στον δρόμο για να ξεφύγει. Η γυναίκα τον ακολούθησε και τον μαχαίρωσε ξανά στην αριστερή ωμοπλάτη. Ο άνδρας έπεσε κουλουριασμένος στον δρόμο με τους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο και να βρίσκουν νεκρό το θύμα με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη του.

Η δολοφόνος βρισκόταν δίπλα στο άψυχο σώμα του 43χρονου όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ