ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Όλες οι λεπτομέρειες από το μακελειό - Το κίνητρο και οι διαφορές που υπήρχαν

Γλυφάδα: Όλες οι λεπτομέρειες από το μακελειό - Το κίνητρο και οι διαφορές που υπήρχαν
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το κίνητρο του 76χρονου Αιγύπτιου, αναζητούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μετά τη δολοφονία της εφοπλίστριας Μαρίας Καρνέση, του διευθύνοντος συμβούλου της ναυτιλιακής, Αντώνη Βλασσάκη, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση και του πρώην καπετάνιου και υπαλλήλου στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλία Κουκουλάρη.

Αποφασισμένος να σκοτώσει ήταν ο Αιγύπτιος δράστης πριν ο ίδιος βάλει τέλος στη ζωή του στο υπόγειο της εταιρείας στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 76χρονος τον οποίο φώναζαν «Άρη», εργαζόταν για περισσότερα από 30 χρόνια στη ναυτιλιακή.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ήταν «άνθρωπος εμπιστοσύνης» για την εφοπλιστική οικογένεια, πριν οι σχέσεις τους διαταραχθούν και ο ίδιος απολυθεί από την εταιρεία.

Ο 76χρονος δράστης της τριπλής δολοφονικής επίθεσης

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν, ότι βασικό κίνητρο των δολοφονιών ήταν το διαμέρισμα στην περιοχή της Γλυφάδας το οποίο η εφοπλιστική οικογένεια είχε παραχωρήσει στον Αιγύπτιο, το οποίο ωστόσο, μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους, ζήτησε να επιστραφεί. Μάλιστα, το εν λόγω ακίνητο βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την οικία της Μαρίας Καρνέση.

Ανακοίνωση του Σπύρου Καρνέση

Συντετριμμένος από το μακελειό που συνέβη στα γραφεία της εταιρείας, δηλώνει ο ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρίας, Σπύρος Καρνέσης. Μετά το άγριο φονικό της αδερφής του, του γαμπρού του και του συνεργάτη του, ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να μην γίνονται συσχετισμοί άλλων υποθέσεων με τους φόνους των τριών ατόμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Κάπτα-Σπύρος Καρνέσης

Το μυστικό πίσω από το μακελειό στη ναυτιλιακή

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ξέσπασε η σκληρή οικονομική διαμάχη ανάμεσα στην εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση, ο αδερφός της Μαρίας και Δέσποινας Καρνέση, Σπύρος Καρνέσης - ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία- φέρεται να μετέφερε «με δόλιο τρόπο» ένα μεγάλο μέρος χρημάτων από «κοινούς λογαριασμούς» τα οποία προέκυπταν από κέρδη της ναυτιλιακής.

Ωστόσο, καθώς ο καιρός περνούσε, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δύο αδερφές να θεώρησαν ότι ο 76χρονος Ελ Μπουράι, ναι μεν ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης της οικογένειας, ωστόσο παρέμενε «πιστός» στον αδερφό τους, Σπύρο Καρνέση, με τον οποίο πλέον ήταν «στα μαχαίρια». Αυτός μάλιστα, φέρεται να ήταν και ένας από τους λόγους της απόλυσής του, καθώς σύμφωνα με το Mega, όταν ξεκίνησε η δικαστική κόντρα των αδερφών, ο Αιγύπτιος έφυγε από το μισθολόγιο.

Το μόνο σίγουρο πάντως, ήταν ότι ο δράστης με τους ιθύνοντες της εταιρείας και την εφοπλιστική οικογένεια είχαν διαφορές, ή τουλάχιστον αυτό ήταν το σενάριο που ο ίδιος είχε φτιάξει στο μυαλό του, προκειμένου να προβεί στην τριπλή δολοφονία και κατόπιν βάλει τέλος στη ζωή του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 76χρονος, είχε απολυθεί πρόσφατα (εργαζόταν ως φύλακας στο σπίτι της ιδιοκτήτριας) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε προσχεδιάσει από πολύ καιρό πριν την επίθεση, με βασικό ζητούμενο να εκδικηθεί τους «υπεύθυνους».

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώ τα άλλα δύο θύματα στο σώμα.

Η εφοπλίστρια και ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας έφτασε με το αυτοκίνητό του έξω από την εταιρεία, πάρκαρε στο υπόγειο και μπήκε στα γραφεία έχοντας μαζί του μία κοντόκανη καραμπίνα.

Οι φύλακες δεν υποψιάστηκαν κάτι, καθώς ο δράστης ήταν γνώριμο πρόσωπο στην εταιρεία και επιπλέον υποστήριξε ότι είχε κάποιες «εκκρεμότητες» με τη Διεύθυνση.

Κατά την είσοδό του, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους φωνάζοντας: «Ήρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε».

Εurokinissi

Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι γνώριζε καλά το κτήριο, απέκτησε πρόσβαση από το υπόγειο της επιχείρησης, κατευθύνθηκε αρχικά στον ημιόροφο, άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων, αφήνοντας πίσω του τρεις νεκρούς, πριν ο ίδιος δώσει τέλος στη ζωή του, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν δίπλα και την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε.

Eurokinissi

Έντρομοι υπάλληλοι της εταιρείας ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, όπως και γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ εντόπισαν στο αυτοκίνητό του ένα κρυμμένο περίστροφο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν κρυφτεί και κλειδωθεί σε μια τουαλέτα. Τις απεγκλώβισαν και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πήγαν για τις πρώτες βοήθειες.

Δεν έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο σίγουρα θα χρειαστεί να κάνουν εξετάσεις και να έχουν ψυχολογική υποστήριξη.

Εκτός από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, στο κτήριο πήγε και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσει μακροσκοπικά τις σορούς και να ξεκινήσει η διαδικασία της σύνταξης του πορίσματος νεκροψίας – νεκροτομής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ