ΕΛΛΑΔΑ

Λύτρας για την υπόθεση της 12χρονης: «Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση»

Λύτρας για την υπόθεση της 12χρονης: «Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση»
Tην ενοχή της μητέρας της 12χρονης από τα Σεπόλια όπως κατηγορείται, πρότεινε η εισαγγελέας - «Απαράδεκτη πρόταση» λέει ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ

Για την πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού να «κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών» ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης  της 12χρονης στα Σεπόλια, Ηλίας Μίχος, τοποθετήθηκε μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στην αθώωση του Μίχου για τον βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

«Η κυρία εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη», είπε ο κ. Λύτρας και συνέχισε:

«Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά, αφού τα δέχεται, έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό! Άρα πώς τα δέχεται, όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;».

Όπως τονίζει ο κ. Λύτρας: «Ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία αλλά όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση.

Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κυρία εισαγγελέας το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο: «Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος καθηγήτρια του πανεπιστήμιου, η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος.

Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ