ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη - Κολωνός: Σήμερα κρίνονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης

Δίκη - Κολωνός: Σήμερα κρίνονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης

Ο Ηλίας Μίχος, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του Κολωνού για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλευση της 12χρονης. 

INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Την ετυμηγορία των τριών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων για τη φρικώδη υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό ανακοινώνει σήμερα, Παρασκευή (29/3) ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η απόφαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του έντονου κοινωνικού αποτυπώματος καθώς εκατοντάδες αλληλέγγυοι στη 12χρονη και τη μητέρα της είχαν διαδηλώσει κατά της πρότασης της εισαγγελέως και αναμένεται να συγκεντρωθούν και σήμερα έξω από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που αναδείχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία θα κρίνει ποιοι και για ποιες κατηγορίες θα κηρυχθούν ένοχοι.

Όπως είναι γνωστό το δικαστήριο συνεδριάζει από τον περασμένο Ιανουάριο κεκλεισμένων των θυρών με γνώμονα την προστασία του παιδιού το οποίο επί σειρά μηνών ζούσε μια κόλαση.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 25 άντρες και η μητέρα της ανήλικης με τον 55χρονο Ηλία Μίχο να θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση και ήταν ο πρώτος που κρίθηκε προφυλακιστέος στις 7 Οκτωβρίου 2022.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι βαρύτατες και αφορούν διακεκριμένη μαστροπεία, διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ο Ηλίας Μίχος δικάζεται επιπλέον και για την κατηγορία του βιασμού.

Πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε για τον Ηλία Μίχο να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κρίνοντας ότι πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό.

Η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον να απαλλαγεί για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων καθώς δεν αποδέχθηκε ότι ο 55χρονος εκπόρνευε το παιδί και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για διευκόλυνση σε μαστροπεία. Συνολικά ζήτησε για τον επιχειρηματία απαλλαγή για τέσσερις κατηγορίες και ενοχή για άλλες τέσσερις.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε επίσης την ενοχή της μητέρας του παιδιού όπως δικάζεται, για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης, καθώς και της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

MHTERA_12XRONHS KOLONOS SEPOLIA BIASMOS_12XRONHS

Η μητέρα της 12χρονης οδηγείται στο δκαστήριο για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της κόρης της

INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Αντίστοιχα ζήτησε ενοχή για τον «Μιχάλη», ο οποίος ως τρίτος μαστροπός φέρεται να προωθούσε το κοριτσάκι μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Όσο για τους «πελάτες» η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή των 22 και την απαλλαγή ενός λόγω αμφιβολιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ