Οι επτά οδηγίες - συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη από τον ΕΦΕΤ
Λογότυπο ΕΦΕΤ
ΕΦΕΤΕπτά οδηγίες - συμβουλές δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα και απρόοπτα περιστατικά την Τσικνοπέμπτη (20/02) ημέρα που καταναλώνονται κατεξοχήν κρεατικά. Πρόκειται για συμβουλές που αφορούν κατεξοχήν το ψήσιμο των κρεάτων.
Η Τσικνοπέμπτη που γιορτάζεται την δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής, είναι μέρα που συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
ΚΟΣΜΟΣ
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συμβούλιο επισημαίνει αδυναμίες στο πλαίσιο της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης
23:59
ΚΟΣΜΟΣ
Ο ισραηλινός στρατός απειλεί με κατεδάφιση 25 πολυκατοικίες σε προσφυγικό καταυλισμό στη Δυτική Όχθη
23:54
ΕΛΛΑΔΑ
Ηλικιωμένες Ρομά προσπάθησαν να περάσουν κοκαΐνη, χάπια και κάνναβη στις φυλακές Χανίων
23:49
ΚΟΣΜΟΣ
Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας
23:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ