Χωρίς ταξί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής: Αντιδρούν στα βαν και την απαγόρευση στις λεωφορειολωρίδες
Απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών ταξί
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSIΝέα απεργία από τις 12:00 τα ξημερώματα Κυριακής (21/9) προς Δευτέρα (22/9) και για 18 ώρες προκήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).
Ανάμεσα στα αιτήματα που έχουν οι οδηγοί ταξί είναι η «ανεξέλεγκτη είσοδος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο μεταφορικό έργο», όπως αναφέρει το ΣΑΤΑ σε ανακοίνωσή του.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θύμιος Λυμπερόπουλος σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «πάνε να τελειώσουν με το ελεύθερο επάγγελμα του ταξιτζή και να δώσουν τη δουλειά μας στους ιδιώτες», αναφερόμενος στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη, σύμφωνα με την οποία δίνεται άδεια στα βαν να κάνουν κούρσες εντός του αστικού ιστού.
Το αίτημα για πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες
Την ίδια ώρα, οι οδηγοί ταξί αντιδρούν στην απαγόρευση διέλευσης στις λεωφορειολωρίδες, δεδομένου ότι από 1/1/2026 θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης μόνο στα ηλεκτροκίνητα ταξί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χανιά: Άνδρας απείλησε οδηγό ταξί με μαχαίρι - Την λήστεψε και την εγκατέλειψε δεμένη στο όχημά της
Ντουμπάι BC - Ολυμπιακός 108 - 98: «Έσπασε» το νικηφόρο σερί
20:35
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πόλο: Έχασε την πρόκριση στα πέναλτι η Εθνική γυναικών - Θα παλέψει για το χάλκινο
20:33
Συνελήφθη ο πρώην σύζυγος της Τζιλ Μπάιντεν - Κατηγορείται για τη δολοφονία της νυν συζύγου του
20:30
Συναγερμός για εξαφάνιση 14χρονου από την Ομόνοια
20:20