ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ακόμα μία νύχτα βίας και επεισοδίων στα Εξάρχεια

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ακόμα μία νύχτα βίας και επεισοδίων στα Εξάρχεια
CNN Greece/ Eurokinissi

Για άλλη μία φορά οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στιγματίστηκαν από επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, με τους αντιεξουσιαστές να προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και προσόψεις κτιρίων. 

Περίπου στις 6 το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε η πορεία από τα Προπύλαια με την συμμετοχή να είναι μεγάλη.

1

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας σε όλη την περιοχή του κέντρου, υπό των φόβο επεισοδίων που, δυστυχώς, δεν αποφεύχθηκαν.

astinomia
astinomia2

Με την ολοκλήρωση της πορείας, περίπου στις 7, άρχισαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Ομάδες νεαρών έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από την πλατεία, στην οδό Στουρνάρη στη διασταύρωση των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας και στη οδό Σολωμου.

epeisodia1

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε ο πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ. Σε μία προσπάθεια να διαλύσουν τις ομάδες των νεαρών, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η απόπειρα ήταν άκαρπη και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση. Η περιοχή των Εξαρχείων θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο καθώς οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε δύο αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας τα σαν οδοφράγματα για να πετούν ανενόχλητοι βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς.

epeisodia2
epeisodia10
epeisodia11

Μάλιστα πέταξαν και βεγγαλικά προς τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο για να καλύψουν τα επεισόδια.

epeisodia3

Οι συγκρούσεις των αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ συνεχίστηκαν στην οδό Τοσίτσα, με βροχή από μολότοφ. Τα επεισόδια πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τους αντιεξουσιαστές να έχουν ανέβει σε ταράτσες και να πετούν πέτρες στις δυνάμεις της αστυνομίας.

(Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο)

epeisodia4
epeisodia5
epeisodia6

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ CNN GREECE

(Πηγή φωτογραφιών: CNN Greece)

Επεισόδια σε Χανιά, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στο Ηράκλειο, όπως γράφει το Cretalive, ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ προς τους αστυνομικούς στα Λιοντάρια, στο κέντρο της πόλης, ενώ στο πάρκο Θεοτοκόπουλου ξέσπασε πετροπόλεμος που διήρκεσε αρκετή ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για λόγους ασφαλείας, τα καταστήματα στις οδούς Δικαιοσύνης και Δαιδάλου έκλεισαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ένταση επικράτησε και στα Χανιά. Σύμφωνα με το Zarpanews λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Αγοράς.

kriti

(Πηγή:Zarpanews)

Αφού έβαλαν φωτιά, τράπηκαν σε φυγή, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προκαλέσουν κάτι περισσότερο από μικρής έκτασης ζημιά, καθώς οι καταστηματάρχες επενέβησαν έγκαιρα.

Ένταση επικράτησε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

1 copy

(Πηγή: seleo.gr)

Ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά σε κάδους, έριξε σκουπίδια στο οδόστρωμα και πέταξε πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Επίσης άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στάσης του ΟΑΣΘ, στην Εθνικής Αμύνης. Εν συνεχεία έστησαν οδοφράγματα στο ύψος του Γεννηματά, απ’ όπου έριξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα. Λίγο αργότερα, άναψαν φωτιά στο ίδιο σημείο.

2 copy

(Πηγή: seleo.gr)

3 copy

(Πηγή: seleo.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ