FOCUS

Ορκωμοσία Τραμπ: Γλέντι στην Αστόρια ετοιμάζουν οι ομογενείς (vid)

Ορκωμοσία Τραμπ: Γλέντι στην Αστόρια ετοιμάζουν οι ομογενείς (vid)
reuters/CNN Greece

Ολοήμερο γλέντι ετοιμάζουν ομογενείς στην Αστόρια την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου με αφορμή την ορκωμοσία Τραμπ.

Οι πόρτες του Σταθάκειου Συνεδριακού Κέντρου θα ανοίξουν από νωρίς το πρωί για να υποδεχτούν τους έλληνες της Νέας Υόρκης .Το κλίμα όπως μαθαίνουμε θα είναι γιορτινό.

«Στην αίθουσα των συνεδριάσεων θα προβάλλεται η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ μέσω προτζέκτορα. Θα είναι σαν να είσαι σε κινηματογράφο. Περιμένουμε κόσμο και από μακριά. [...] Θα έχουμε καφεδάκι, ποτά και μεζέδες. Θα έχουμε κόσμο όλη την ημέρα εδώ» λέει στο CNN Greece o Πέτρος Γαλάτουλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας των ελληνικών σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης.

Πολλοί από τους 'Eλληνες που ζουν εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι ελληναοαμερικανοί αξιωματούχοι της νέας κυβέρνησης και μέλη του στενού πυρήνα του Ντόναλντ Τραμπ θα σταθούν στη μητέρα πατρίδα καθώς όλα αυτά τα χρόνια ήταν ενεργά μέλη της ομογένειας.

«Είχαν επαφές με τους Έλληνες. Ο Τζιτζίκος ερχόταν στην εκκλησία. Ο πατέρας του Γιώργου Παπαδόπουλου ήταν από τα βασικά μέλη της Παμμακεδονικής, μια οργάνωση η οποία επί σειρά ετών αγωνίζεται για τα εθνικά θέματα» δηλώνει στο CNN Greece, o Πέτρος Γαλάτουλας.

Η ελληνική ομογένεια στο σύνολο της θα συναντηθεί με το νέο πλανητάρχη στον Λευκό Οίκο στις αρχές Μαρτίου. Στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που θα τεθούν βρίσκεται η στήριξη της Ελλάδας σε ό,τι αφορά το χρέος αλλά και το προσφυγικό.

Οικογένεια Τραμπ

Ένα time-lapse με την εξέλιξη των εργασιών στο σημείο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αντικαταστήσει τις αναρτήσεις με την αντίστροφη μέτρηση που κυριαρχούσαν μέχρι πρότινος στους προσωπικούς λογαριασμούς του νέου πλανητάρχη στα σόσιαλ μίντια.

https://www.instagram.com/p/p

Οι πρόβες διαδέχονται η μια την άλλη προκείμενου να είναι όλα στην εντέλεια. Γι αυτό όμως που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα είναι για τον καιρό, ο οποίος σύμφωνα με τις προγνώσεις φαίνεται ότι θα τους τα κάνει ...μούσκεμα.

weather

Την ίδια ώρα η Ιβάνκα Τράμπ η οποία θα καλύψει το κενό της Πρώτης Κυρίας στο Λευκό Οίκο -μετά την απόφαση να παραμείνει η Μελάνια Τραμπ στο Trump Tower για χάρη του γιού της Μπάρον- ανεβάζει φωτογραφίες από την μετακόμιση και το δωμάτιο της κόρης της στο νέο σπιτικό της οικογένειας τους, στην Ουάσινγκτον.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Η τελευταία ημέρα της στη Νέα Υόρκη είχε και εκπλήξεις. Οι συνεργάτες της θέλησαν να την αποχαιρετήσουν ...γλυκά, με μια τούρτα-Καπιτώλιο.

https://www.instagram.com/p/p

Σταδιακά η παρουσία της μεγαλύτερης κόρης του Ντόναλντ Τραμπ στο διαδίκτυο αλλάζει ύφος. Πλέον προτάσσει το προφίλ της μητέρας και της δυναμικής γυναίκας που θα εργαστεί για το καλό του έθνους. Ανάμεσα στις τελευταίες αναρτήσεις της είναι η πρόσκληση για την ορκωμοσία του πατέρα της.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ