ΚΟΣΜΟΣ

Τι θα στέλνατε στους αγαπημένους σας; SMS που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια του «συναγερμού» στη Χαβάη

Τι θα στέλνατε στους αγαπημένους σας; SMS που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια του «συναγερμού» στη Χαβάη
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Όσοι βρίσκονταν στη Χαβάη -ή όσοι είχαν ανθρώπους τους εκεί- το Σάββατο 13 του μήνα, βίωσαν τα 38 χειρότερα λεπτά της ζωής τους, καθώς έπρεπε να «προετοιμαστούν» και να βρουν καταφύγιο λόγω μίας υποτιθέμενης επίθεσης βαλλιστικού πυραύλου.  

Οι κάτοικοι και οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο νησί, μέσα στον πανικό τους, προσπαθούσαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους τους για αυτό που θα ακολουθήσει ή να τους αποχαιρετίσουν

Ο κόσμος έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα μέσω του συστήματος Amber Alert, το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

falsealarm


Πηγή: Reuters

Εσφαλμένος συναγερμός στη Χαβάη για επικείμενη επίθεση βαλλιστικού πυραύλου

Τα μηνύματα που στάλθηκαν στα «τελευταία λεπτά ζωής»

Sara Donchey

«Βρισκόμουν σε μία κατάσταση ύπνωσης, μόλις είχα ξυπνήσει» δήλωσε στο CNNi η Donchey η οποία βρισκόταν στη Χαβάη για αναψυχή.

«Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα ήταν εννέα αναπάντητες κλήσεις από τον πατέρα μου και δύο μηνύματα της μητέρας μου. Στο ένα μου έλεγε να βρω καταφύγιο και στο άλλο πως με αγαπάει».

sara

«Το χειρότερο συναίσθημα πρέπει να το βίωσα λίγες ώρες μετά, όταν κατάλαβα την αγωνία που βίωσε η μητέρα μου αυτά τα 38 λεπτά. Πίστευε πως η κόρη της θα πέθαινε μόνη. Κανείς δεν μπορούσε να την παρηγορήσει και γι’ αυτό ένιωσα τόσο άσχημα».

sara2

Stephanie Warner

Stephanie

«Όταν διάβασα το μήνυμα, εγώ, ο Ben και η Abbey καθόμασταν και παρακολουθούσαμε τηλεόραση. Αρχίσαμε να ψάχνουμε στο Google για πληροφορίες» αναφέρει η Warner, η οποία ήταν με τους φίλους της όταν έλαβαν το μήνυμα με το συναγερμό από μέλος της οικογένειάς της, που κατοικεί στη Χαβάη.

«Η Sarah δεν ήξερε τίποτα παραπάνω πέρα από το μήνυμα συναγερμού που δέχθηκε οπότε δεν είχε να μας δώσει απαντήσεις».

Stephanie2

«Νομίζω πως ήμασταν αρκετά σοκαρισμένοι για να καταφέρουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Απλά ήθελα να ξέρω γιατί δεν βρίσκω πληροφορίες σχετικά με το βαλλιστικό πύραυλο. Η Sarah μας έστειλε μια φωτογραφία από τη νυσταγμένη κόρη της, Emmalinn, για να μας ηρεμήσει».

stephanie3

«Νομίζω πως δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε ώσπου λίγες ώρες μετά δέχθηκα μία βίντεο κλήση από τη Sarah και είδα τη μικρή Emma. Αυτομάτως μπήκα σε μια κατάσταση πανικού και άρχισα να σκέφτομαι πώς θα μπορούσαμε να φτιάξουμε την κατάσταση, πώς θα καταφέρναμε να τους φέρουμε σπίτι, εάν ο Blaine θα μπορούσε να βρει μία νέα δουλειά εδώ. Ένιωθα τόσο μικρή και αβοήθητη».

Lori Citro

Lori

«Η υπόλοιπη οικογένεια είχε την ηρεμία και τη λογική ώστε να ελέγξει εάν πρόκειται για απάτη» αναφέρει η Citro, της οποίας η κόρη ήταν στη Χαβάη. «Εγώ απλά λύγισα και άρχισα να κλαίω. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά. Αυτά τα λεπτά έμοιαζαν με αιωνιότητα».

Lori2

«Η κόρη μου θα πέθαινε μόνη της. Ήθελα να φύγω τρέχοντας από το εστιατόριο και να πάω στη Χαβάη» θυμάται η Lori.

Kimberly McMurray

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν σκέτος φόβος μπροστά στην ιδέα πως η ζωή της δίχρονης κόρης μου θα τελείωνε τόσο νωρίς. Αυτό με οδήγησε στη σκέψη του πώς θα πεθάνω. Θα απεβίωνα κατευθείαν ή έπειτα από ταλαιπωρία;» θυμάται η McMurray.

Kimberly

«Δεν ήξερα αν θέλω να ειδοποιήσω την οικογένειά μου διότι θα ένιωθαν τόσο μεγάλο φόβο. Τελικά τους έστειλα ένα μήνυμα που τους έλεγα πόσο τους αγαπώ. Ήθελα να το ξέρουν».

Chris Sutherland

«Αβοήθητος» έγραψε στο Facebook ο Sutherland. «Αυτό νιώθεις όταν η κόρη σου σου στέλνει το παρακάτω μήνυμα…».

Chris

Φωτογραφίες και πληροφορίες από CNNi / The texts loved ones sent during the Hawaii missile alert mishap

ΔΗΜΟΦΙΛΗ