ΚΟΣΜΟΣ

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος τη σύλληψη του Τούρκου στον Έβρο

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος τη σύλληψη του Τούρκου στον Έβρο
Φωτογραφία Αρχείου ΤΟΜΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η είδηση της σύλληψης του Τούρκου πολίτη στις Καστανιές Έβρου, πρωταγωνιστεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν εκτεταμένα δημοσιεύματα για το περιστατικό.

«Πέρασε κατά λάθος τα σύνορα και συνελήφθη», γράφει η Sabah, αναφερόμενη σε όλο το χρονικό της υπόθεσης.

«Συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες επειδή πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά ενώ χειριζόταν έναν εκσκαφέα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Daily Sabah, αναφέρει πως η «Ελλάδα συνέλαβε Τούρκο δημοτικό υπάλληλο κατά τη διάρκεια έργων στη μεθοριακή ουδέτερη ζώνη».

Παράλληλα, τον τίτλο: «Ο ελληνικός στρατός συνέλαβε Τούρκο χειριστή εκσκαφέα στην ουδέτερη ζώνη», επιλέγει η Milliyet στο δικό της θέμα για τη σύλληψη του 38χρονου Τούρκου, ο οποίος εκτελούσε εργασίες την ώρα που πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

2

Τέλος, η Hurriyet αναφέρει στον τίτλο του ρεπορτάζ της: «Ο χειριστής που πέρασε κατά λάθος τα σύνορα βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα».

Ο Τούρκος πολίτης και σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα θα υποστηρίξει ότι από καθαρό λάθος του και χωρίς καμία πρόθεση εισήλθε στο ελληνικό έδαφος και η δικαστική λειτουργός θα κληθεί να αποφασίσει για το αν θα του επιβάλλει ποινή φυλάκισης με αναστολή ή αν θα διατάξει απευθείας τη διοικητική του απέλαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ