Ανοιχτό διάλογο με την Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό ζητά η Ιταλία
Σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία αναφέρεται διεξοδικά στο προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε και «εύχεται να αναπτυχθεί ανοιχτός διάλογος».
«Ο κρατικός προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης και από θάρρος. Οι στόχοι του είναι η ευημερία των πολιτών και η ανάπτυξη, με φροντίδα -στην συνέχεια- για την μείωση του ελλείμματος», γράφει ο ιταλός υπουργός.
Επαναλαμβάνει, δε, ότι η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2019, στο 2,1% το 2020 και ότι θα περιοριστεί στο 1,8% το 2021. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη, ο Τρία θεωρεί ότι το σύνολο των μέτρων θα αυξήσει το Αεπ της χώρας κατά 1,5% το 2019, 1,6% το 2020 και 1,4% το 2021.
«Τώρα ξεκινά η φάση διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα μπορέσει να διαπιστώσει τις βάσεις τις οποίες διαθέτει η στρατηγική ανάπτυξης που η κυβέρνηση έχει εντάξει στο προσχέδιο προϋπολογισμού», τονίζει ο ιταλός, τεχνοκράτης υπουργός. Με ειδική αναφορά -όπως προσθέτει- στις επενδύσεις, στην στήριξη της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή και με μέριμνα για την βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος.
Ο Τζοβάνι Τρία εύχεται, τέλος, να αναπτυχθεί «εποικοδομητικός και ανοικτός διάλογος με την Κομισιόν» και υπενθυμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση «είναι αισιόδοξη και συμπαγής».
Ο Χούλιο Ιγκλέσιας χαρακτηρίζει «εντελώς ψευδείς» τις καταγγελίες των πρώην υπαλλήλων του
09:55
«The Bride»: Έρχεται η θρυλική επιστροφή της «Νύφης του Φρανκενστάιν» με τον Κρίστιαν Μπέιλ
09:44
Ποιους δρόμους άνοιξαν οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Οι «κόκκινες γραμμές» και οι εκπρόσωποι
09:32
Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Eθεάθη στη Βάρη - Τι ανέφερε ιδιοκτήτης καφετέριας (vid)
09:29