ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ: Δεν υποχωρούμε στη «γαλάζια πατρίδα»

Ακάρ: Δεν υποχωρούμε στη «γαλάζια πατρίδα»
Φωτογραφία αρχείου REUTERS

Την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να στήσουν σκηνικό έντασης στο Αιγαίο, ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ προχωρά σε μια προκλητική δήλωση. 

Μιλώντας από τη βάση συντήρησης των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι «συνεχίζουμε την παρουσία μας στη Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Παράλληλα, στην προσπάθεια του να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι χώρα του λειτουργεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου αλλά και να δικαιολογήσεις την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στα Ίμια τόνισε:

«Όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνεια μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποια αποτέλεσμα».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία», είπε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ και συμπλήρωσε:

Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ